Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az új útdíjra a HU-GO box,...

Az új útdíjra a HU-GO box, teherkocsikon és buszokon, amelyikben van az erre érvényes vagy erre külön kell venni matricát?

Figyelt kérdés

Nem értem ezt az új útdíjrendszert!

Most ami eddig volt marica a személykocsikra akkor az ezekre a szakaszokra nem érvényes? Ide másik matricát kell venni?

Meg milyen ez a matrica, megyénként külön-külön kell venni? Vagy egész országra érvényes?

Olyat hallottam, hogy van Pest megyei matrica...ezzel lehet a

Balatonnál menni?

A teherkocsiknak, buszoknak is kell venni matricát? Az a HU-GO rendszer, automatával erre nem érvényes?

2015. jan. 2. 17:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Mit nem lehet ezen érteni???

Vannak a régi időalapú matricák és a HU-GO. Nem változott semmi.

És bejöttek az új megyei matricák, amik csak az adott megyére érvényesek. Persze ezek csak személyautóra..

Mindenki válassza ki melyik tetszik neki és használja azt!

2015. jan. 2. 18:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Buszra vagy teherautóra is lehet megyei matricát venni.
2015. jan. 2. 18:04
 3/8 A kérdező kommentje:
Még mindig nem értem! Amelyik kamionon automata HU-GO box van, tudjátok, ami az ellenőrző pontoknál automatán leveszi az összeget, lehet csipog is....akkor az ezeken az új útszakaszokon (m0 és társai..), ide nem jó a HU-GO box, hanem külön venni kell matricát is a HU-GO box mellé?
2015. jan. 2. 18:08
 4/8 anonim ***** válasza:
NEM kell matrica a HU-GO mellé!!!!
2015. jan. 2. 18:12
 5/8 A kérdező kommentje:

Végre egy egyértelmű válasz!

Személykocsiknál,akkor az eddigi matricák, amik érvényesek voltak és veszünk ugyanolyat pl. Sopronnál, 10 naposat, az minden útszakaszra érvényes?

Lehet bekavartam ezzel az új M0-al, azt hittem erre külön speciális más fajta matrica kell, nem jó az eddigi D1,D2...stb. Akkor ezek szerint jó!

2015. jan. 2. 18:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Figyelj, az eddigi lehetőségek megmaradnak. Országos 10 napos, havi, éves matricák ill. a HU-GO megmaradnak. Ezen felül, többlet választási lehetőségként jelennek meg minden járműkategóriára a megyei matrica. Ez így önmagában tényleg olcsóbbá tehetné egyeseknek az autózást/szállítást, csakhogy az eddig díjmenetes szakaszok díjkötelessé válása miatt a többség mégiscsak szív.
2015. jan. 2. 19:06
 7/8 A kérdező kommentje:

Értem, kösz!

Akkor ezek szerint minden megyére lehet külön megyeit venni.

A megyei matricáknál is van ilyen választási lehetőség, hogy: 10naposat,havit vagy éveset vegyek?

2015. jan. 2. 19:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Nincs, csak éveset lehet venni 5000-ért.
2015. jan. 3. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!