Jogosítvány elvétele pl. : ittas vezetés esetén. Ha autót vezettem (B kategória) ittasan és eltiltottak a vezetéstől, az az összes kategóriára érvényes A, B, C, D, E, M vagy csak a B-re?
Szerintem egyértelmű hogy nem csak a B-re.
Ha csak a B kategóriást tiltanák, akkor nem vezethetnél autót ittas vezetés miatt, de pl. kamiont igen?
Benne van, hogy mire tiltanak el.
És igen, létezik olyan, hogy valakit csak "B" kategóriára tiltanak el, még mondjuk C-től nem, tehát mondjuk teherautót vezet a munkájából kifolyólag és mivel ez a megélhetéséhez kell, így csak "B" kategóriára tiltják el, de a "C"-től nem.
De ez benne van a végzésben, vagy ítéletben, amit hoznak, hogy mire tiltanak el.
De természetesen akár teljes körűen is eltilthatnak.
Létezik vezetéstől és kategóriától eltiltás is.
Mellesleg nem tudom miért van ez a megkönyörülés. Ha valaki a vezetésből él, extra hülyének kell lenni ahhoz, hogy részegen vezessen és kockáztassa a megélhetését. Ennek így nincs is visszatartóereje, mert "á, nincs gáz, a C megmarad, és tudok dolgozni". Bezzeg ha fél-egy évre bevonnák a jogsit, akkor pisloghatna, mint hal a szatyorban, és legközelebb jobban meggondolná az ittas vezetést. Na mindegy.
"Ha valaki a vezetésből él, extra hülyének kell lenni ahhoz, hogy részegen vezessen és kockáztassa a megélhetését."
Ha tudnád hány ilyen hivatásos gépkocsivezetőt ismerek. Én is bevonnám az egész jogsit, de nem fél évre...
Nem érted!.
Van egy olyan...hogy kategória eltíltás jármú fajtára...Nézz utána!
Tudom, hogy van, de nem minden kategória esetében. Ha a b-t elveszik, akkor mindent buksz, amihez szükség van b-re. Pl. C,D.
Olyan nincs, hogy valaki nem vezethet személyautót, de kamiont meg buszt igen... Be is baszna. Fordítva viszont lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!