Ha nagy valószínűséggel ma belementünk egy trafiba, akkor kb mennyi idő mire jön a csekk? És előtte nem lehet valahol utána járni, hogy sikeresen lefotóztak-e?
Nem mindegy, hogy pontosan mennyi volt a "kb. 70".
Elvileg 65-től jár a 30 EFt-os csekk, de a műszernél 3 km/h hibahatárt szoktak figyelembe venni, azaz 68-ra állítják az automatát, efölött kell mosolyogni a kamerába.
A kocsi km-óráját a legnagyobb felrakható gumiátmérőre szokták kalibrálni, tehát ha neked ennél kisebb van, akkor többet mér az óra a valóságosnál. (Amiknél én néztem, azok úgy 8 %-kal.)
Teljesen igazad van abban, hogy nagy forgalom esetén már más lett volna a helyzet, viszont csak én voltam az úttesten.
Itt két apróságot megemlítenék.
1. Akkor végülis egyetértünk abban, hogy egy ilyen szituációban nem indokolt a 30ezres csekk.
2. A M2 autóúton is van a Dkeszi kihajtó után ugyan olyan sávmegszűnés, de csak 90ig kell lassítani. Az apró különbség, hogy Ceglédnél főúton van megengedve a 110, utána egy 90es, majd egy 60as tábla, az M2 pedig autóút (ami alapjaiban 110et enged), ami le van az említett szakasztól korlátozva 90re.
Lényegtelen, befizettem, ezután is be fogom fizetni, de úgy gondolom hogy elég tombolás jogsis van az országban, inkább az anyóst büntessék, aki 40nel megy fel az M2-re.
Mit kell ezen annyit csámcsogni?
A szabály az szabály! Ha gyorsabban haladsz a megengedettnél, akkor vállalod a rizikót, hogy belefutsz egy trafiba. Ha meg lefényképeznek és megbüntetnek, akkor meg nem kell nyavalyogni, hogy XY helyre minek tettek ki sebességkorlátozó táblát. Tudod hogy mennyi a max, ha átléped a te bajod. Sajnos kis hazánkban mindenhol lehúzzák az autóst, dehát valamiből pénz kell az államkasszába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!