Mozgássérült parkolókártyát, akkor is kilehet váltani, ha a mozgássérült vidéki kisvárosban él, ahol nem kell fizetni a parkolásért? Miként kell kiváltani?
Nem ítélkezem azok fölött, akik visszaélnek a mozgáskorlátozott parkolókártya használatával, döntse el az illető, hogy mi az, amit bevállal:
"A KIÁLLÍTOTT érvényes parkolási igazolványokat kizárólag a jogosult szállításakor lehet felhasználni. Amennyiben a sofőr nem így jár el, bűncselekményt követ el, amely akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A rokkantkártyával való parkolás jogosságát a közterület-felügyelők is ellenőrizhetik. Az igazolvány tulajdonosával szemben is indulhat eljárás visszaélés miatt, amennyiben önként átadja jogosulatlan használatra a dokumentumot, ekkor kezdeményezhetik az irat visszavonását is."
"Úgy gondolom, van némi különbség a"...
A te oldaladon állok. Én arra gondoltam, hogy ha képes voltam átállni másik helyre, akkor sikeres már nem lehetek azok szemében akik gond nélkül beállnak ilyen helyre, meg visszaélnek a kártyával.
Kamumail: megállás, és várakozás nem ugyanaz.
Erről még az oktatók véleménye is megoszlik, hogy megállás céljából igénybe vehető-e egy mozgáskorlátozott parkolóhely.
Jobb nem reszkírozni, de az bárkivel előfordulhat, ami veled is - kiállsz, s ha netalán a parkör kekeckedni kezd, udvariasan elmondod, hogy nem várakoztál, rossz helyen álltál meg, de azonnal korrigáltad a hibát (autó elhagyása esetén nincs mentség)
Az két különböző elbírálás alá eső cselekedet, ha valaki MK kártya nélkül beáll egy mozgáskorlátozottnak fenntartott parkolóba (30000-50000) forintos szabálysértés, vagy jogtalanul használja a kártyát.
Első esetben könnyű a lebukás, de az csak szabálysértés, a jogtalan kártya használattal szerencsés esetben sokáig lehet lébecolni, de az már bűncselekménynek minősülő cselekedet
Istenem, ezt ugye te sem gondolod komolyan?
Én meg fiatal, pályakezdő vgyok, friss diplomával, messze dolgozom, nyugodtan gyorshajtok, mert ennyi jár nekem, ha már lediplomáztam, kevés a szabadidőm, a másiknak meg majd valaki odaadja az egyik veséjét...
Kíváncsi lennék milyen kérdést tennél fel, amikor a nagy fekete terepjáróval a fuxosok állnak a rokihelyen, te meg 15 járdaszegélyen át tolod a tolókocsit a három utca távolságról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!