Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egy autószalon udvarán (magánt...

Egy autószalon udvarán (magánterületen) parkoltam. Ott voltak (ügyfélként) a rend őrei. Mikor kijöttem, nézegették az autómat. (? )

Figyelt kérdés
Nem értettem, miért. Aztán kiálltam a parkolóból és láttam, hogy egy nagyon kopott útburkolati jellel ellátott rokkant parkolóhelyen álltam, tábla nem volt! Lehetséges, hogy azért nézegették a kocsit?
2014. dec. 12. 09:59
1 2
 1/11 anonim válasza:
65%
Én nem tudom, nem voltam ott.
2014. dec. 12. 10:04
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
meg akarták venni
2014. dec. 12. 10:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ahogyan a bevásárlóközpont (=magánterület) parkolójában is megvághatnak érte, úgy az autószalon parkolójában is előfordulhat.
2014. dec. 12. 10:17
 4/11 anonim ***** válasza:
45%

Olyan területen amit leírsz, semmi jogosultságuk nincs.Csak unalmukban nézelődtek szerintem.

Nem minden nap látnak Porshe 911-est :)

2014. dec. 12. 10:18
 5/11 A kérdező kommentje:
Astra (G)
2014. dec. 12. 10:20
 6/11 anonim ***** válasza:
A bevásárló központ parkolója, közforgalom számára megnyitott terület.Egy szalon udvara, esetleg kerítéssel körülvéve más eset.
2014. dec. 12. 10:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, hogy magánterület vagy sem. A rendőr ott is igazoltathat éppen úgy mint a Tesco parkolóban. Miért? Mert az a közforgalom vagy éppen a nyilvánosság részére meg van nyitva.

Csak a magánlakás az ami külön feltételek mellett szab gátat a rendőri intézkedésnek, mert oda meghatározott ok kell.

Gondolj csak bele mi lenne, ha a szalon udvarán ütnek el, mennek neki a kocsidnak vagy lopnak valamit és semmit nem tehetnének, mert az magánterület.

Még a kresz is vonatkozik az általad leírt parkolóra ha meg van nyitva függetlenül attól, hogy körbe van e kerítve.

2014. dec. 12. 10:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Azért nézegették, mert keresték a szélvédő mögött a rokikártyát. Ahogy előttem írták, igen, joguk lett volna intézkedni, szerencséd volt, mert ha nincs ilyen kártyád, simán megvághattak volna. Sajnos az - ebben a világban - nem mentség, hogy az útburkolati jel rosszul látszik, vagy hogy a tábla el van takarva, vagy esetleg nincs ott. Nem hivatkozhatsz rá, vagy csak nagyon jó (és drága) ügyvéddel.
2014. dec. 12. 12:37
 9/11 anonim ***** válasza:

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól

I. RÉSZ Bevezető rendelkezések

A rendelet hatálya

1. § A rendelet Magyarország területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

Ha bárki behajthat az autószalon udvarára, akkor ott érvényes a kresz, tehát megbüntethetnek. Szerencséd, hogy nem tették.

2014. dec. 12. 13:39
 10/11 anonim válasza:
Szerencsém? Már nem tehetik meg?
2014. dec. 12. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!