Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szolnok – Szajol között...

Szolnok – Szajol között közlekednek a vonatok vagy még mindig fennakadások vannak a pályafelújítás miatt, át kell szállni még mindig buszokra?

Figyelt kérdés

Utaznék arrafelé, de úgy hallom nagyon nehézkesen lehet közlekedni. A MÁV oldalain csak szeptemberi bejegyzés van a pályafelújításról, semmi friss infó nincs. :-( Próbáltam felhívni őket, de 20 perc után meguntam a várakozást :-(

Az Elvira mentetrend minderről nem ír semmit, nem is jelzi, hogy pályafelújítás lenne. :-o Az szerint akár 2 óra 12 perc alatt végigmegy a vonat.

2014. nov. 28. 10:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Tévedés, amit írsz, az Elvirában, ha megnyitod a vonat menetrendjét, rögtön ott a figyelmeztetés a vonatszám alatt.
2014. nov. 28. 14:39
 2/5 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem tévedés! Ismételten rákerestem a menetrendre és nem jelez semmit. Se késést se pályafelújítást! (Bp-Szentes) Csupán annyi az eltérés a megszokotthoz képest, hogy Szolnok helyett Szajolnál kell átszállni.

Amúgy olyanok tájékoztatását szerettem volna, akik ezen a vonalon járnak és tapasztalatból tudnak informálni a valós helyzetről.

2014. nov. 28. 19:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Millér forgalmi kitérő (Szolnok és a Tisza híd közt található) és Szajol közt a jobb vágány hídépítés miatt ki van zárva a forgalomból, emiatt a vonatok módosított menetrenddel, de autóbuszos átszállás nélkül közlekednek.
2014. nov. 28. 22:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Valóban nem kell átszállni buszra. A héten utaztam abba az irányba.
2014. nov. 28. 22:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Ezt szerettem volna tudni!

Kedves Első hozzászóló! Neked is igazad volt! Bocsánat!

Csupán nem értettük egymást. Én úgy tartottam logikusnak, hogy ha beírom a keresendő indulási és célállomást, akkor a kilistázott lehetőségeknél majd kiírják, ha aktuálisan valami probléma van a vonalon. De nagyon nagyot tévedtem! Ez Magyarország, ez a MÁV oldala! :-( Ha lenyitom a nekem megfelelő időpontot és megtekintem a részleteket, még akkor sem jelenik meg semmiféle figyelmeztetés, tájékoztatás a fennakadásról. Viszont, ha ráklikkelek a vonat számára, a felugró részletes megálló-listán már írnak valamiféle információt. Igaz, csupán annyit, dátum ettől-eddig vágányzár van pályafelújítás miatt. De nehogy egyszerű legyen a dolog, még itt sem tüntetik fel, hogy ez miben, mennyire befolyásolja az utast a közlekedésben. Ismét klikkleni kell, most az említett dátumra. Na, kérem szépen! Ekkor végre feldob egy olyan menetrendet, melyen látható az elméleti menetrend és a valós menetrend közti eltérés a pályafelújítás, vágányzár miatt.

Tehát, a MÁV ezen tájékoztatója szerint csupán 2-10 perces eltérések vannak. De itt jön a fricska! Hiszen esetemben át kell szállnom Szajolon, ahol minden harmadik csatlakozás 5-10 perces. Így, ha a vágányzár miatt 2-10 percet késik a BP-Szajol közötti vonat, pont lekésem a csatlakozást a Szentes felé induló vonatról :-((( /ha pedig még többet késik, akkor tuti lekésem/

Általában autóval szoktam/szoktunk menni, de jelenleg épp rossz. Mivel semmi sürgős dolgom nincs, így nagy a valószínűsége, megvásom míg megjavítják :-)

Hozzátenném, részletesen, mindenfélét számításba véve kiszámoltuk pár éve a vonat V.S. autó lehetőségeit. Az eredmény azóta sem változott. Egy fő esetén pár forinttal győz a vonat. Kettő fő esetén kb. egálban vannak, három fő és felette már az autó olcsóbb. (Nekünk egy hét személyes egyterűnk van. Ha telt házzal tesszük meg a 150 kilométeres távot, akkor a vasúthoz képest nem kevesebb, mint 30-35 ezer forintot takarítunk meg! Arról nem is szólva, akkor és ott állunk meg, ahol szeretnénk, egybeköthetjük kirándulással, turisztikai programokkal, és sokkal több csomagot tudunk vinni-hozni, amellyel kényelmi érzésünket nagyban növelhetjük. Ráadásul gyorsabban is tesszük meg az utat. Esetemben autóval 2-2,5 óra, míg vonattal 2,5-3,5 + 30-40 perc a fővárosban BKV-val a pályaudvarig, összesen: 3-4 óra)

Ebből kiderült, nem rajongok a vasútért... :-)

2014. nov. 29. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!