Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek mekkora büntetési...

Szerintetek mekkora büntetési összegre számíthatok?

Figyelt kérdés
Kerékpárral behajtani tilos jelzésnél hajtottam be (a rendőr azt mondta, hogy ez nem szabálysértés, mert kerékpárral lehet ilyet), de (sajnos) a kereszteződésben jobb oldalról elütött egy autó. Kórházba kerültem, agyrázkódás, lábujjtörés stb... A sofőrnek semmi baja nem lett, de már követelte is az első nap tőlem, hogy fizessem ki a kárát. (trabanttal ütött el, a rendőrség szerint az index lámpaburája törött be és a lökhárító horpadt be). A rendőr szerint szabálysértési eljárás indul ellenem, meg fognak bírságolni. Ennek a mértékét pontosan nem tudta megmondani de legfeljebb 150K Ft lehet, de azt mondta, hogy annyi biztosan nem lesz. Szerintetek úgy sacc per kb mennyi bírságra számítsak? Elvileg a jövőhét körül születik ítélet. A rendőrnek elismertem, hogy én okoztam a balesetet, nem fölényeskedtem, meg semmi olyan, ami esetleg hátrányként érhet engem.
2014. nov. 6. 21:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Jobbulást, és örülj, hogy viszonylag szerencsésen megúsztad...

"Kerékpárral behajtani tilos jelzésnél hajtottam be (a rendőr azt mondta, hogy ez nem szabálysértés, mert kerékpárral lehet ilyet)" - arra esetleg valami szakszerű magyarázat, hogy akkor miért is van ott az a tábla, ha úgysem kell figyelembe venni.

Szabálysértési eljáráson sokmindent figyelembe vesznek, enyhítő, súlyosbító körülmények (pl. rossz előjel, ha már volt szabálysértési ügyed)... ha csak megtévedt elkövetőnek minősítenek, enyhe, ha viszont problémás szabályszegőnek vélnek súlyosabb büntetésre számolhatsz a törvényileg meghatározott korlátokon belül.

2014. nov. 6. 21:44
 2/2 A kérdező kommentje:
Soha semmiféle szabálysértési ügyem nem volt.
2014. nov. 6. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!