Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tachográf kártya mennyi ideig...

Tachográf kártya mennyi ideig őrzi meg az adatokat?

Figyelt kérdés
28 napot tudtam eddig, hogy azon túl nem látnak semmit a kártyán magán, de most megijesztettek, hogy évekre lát visszamenőleg az ellenőrző hatóság, ha lekérdezi a kártyát. A kérdés a kártyára vonatkozik és nem másra.
2014. okt. 21. 19:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mindent látnak amíg ki nem cseréled mert lejár.
2014. okt. 21. 19:41
 2/11 anonim ***** válasza:

28 nap a kötelező, amit tudnod kell igazolni.

A kártya ennél jóval többet tud tárolni.

Valóban, akár éveket is.

2014. okt. 21. 19:54
 3/11 anonim ***** válasza:

Ezt sajnos én is így hallottam.

28 napról büntethet elvileg.

2014. okt. 21. 20:04
 4/11 krissztus ***** válasza:
28 nap 29 felulirja a 28 at..ujra kezdi de a gép maga 365 napot rögzik...abbol is letudnak olvasni.
2014. okt. 21. 20:10
 5/11 A kérdező kommentje:
ok, én hajlok, arra hogy az utolsót higgyem el. De akkor felmerül a kérdés, hogy amikor ellenőrizni visznek a parkolóba, akkor előfordulhat olyan eset, hogy a kártyán megfelelő a vezetésem a 28 nap távlatában, de a tachográfon a régebbi adatok túlvezetést mutatnak és ekkor büntetés következik. Nyilván következik, mert akkor csak a kártyát olvasnák le csak, és a tachográfot nem. Nyilván azt is ki tudják olvasni, hogy én magam voltam e a szabályszegő vagy aki elkövette, esetleg egy másik kolléga aki előttem vezette a kocsit. Kit büntetnek meg ilyenkor? A vállalkozást magát?
2014. okt. 21. 20:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha odafigyeltél volna tanfolyamon, akkor tudnád, hogy csak 28 napra visszamenőleg büntetnek a helyszínen. Ennél régebbi eseményt csak telephely ellenőrzés során végzett vizsgálat után szankcionálnak.
2014. okt. 21. 21:12
 7/11 A kérdező kommentje:
Persze persze, igazad van, teljesen buta vagyok, sőt analfabéta. Viszont a válaszodnak semmi köze a kérdésemhez.
2014. okt. 22. 04:24
 8/11 A kérdező kommentje:

a könyvben az van, hogy a sofőrnek igazolnia kell azt a napot ami van és visszamenőleg még 28 napot. és nem az, hogy csak az elmúlt 28 napot, amit te mondtál. ha kötözködésről van szó - te se írtad jól. amúgy se írtam semmit a tanfolyamról, sőt azt se írtam, hogy tudok vezetni, az is lehet, hogy kiskorú vagyok, alsó tagozatos iskolás és csak azért kérdezek ilyet, mert érdekel a logisztika.

""""""""28 napot tudtam eddig, hogy azon túl nem látnak semmit a kártyán magán,"""""""

2014. okt. 22. 04:33
 9/11 Béla Rudi Géza válasza:
Hülye vagy, de nem kicsit. Amikor még rávilágítanak, cinikus leszel, elkezdését okoskodni, pedig alapanyag nyista. Tárgynap+28 nappal kell tudj elszámolni a helyszínen, ha a 29. napon van 800 óra túlvezetés, vagy bármi, semmi köze hozzá. Telephelyellenőrzéskor az elkövetéstől számítva egy évig büntethet. Hivatalos információm nincs, de állítólag 2-3 évig tárolja a kártya az adatokat.
2019. jan. 17. 12:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Hú de rég volt :D 4+ éves kérdés :D
2019. jan. 17. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!