Vihetek-e repülőre kézipoggyászban (lezárt zacskóban) mondjuk 20x50ml-nyi folyadékot, vagy csak szigorúan 10 darabot (melyek max 100ml-esek)?
Én a héten repültem, és "1 l-es zacskóba bezárva, max. 5 db, max. 100 ml űrtartalmú edényekben" vihetsz fel folyadékot, tehát legfeljebb fél liter, amit ki tudsz hozni a szabályból, persze más dolog, hogy mennyire ellenőrzik. Viszont a check-in után vásárolt ásványvízből felvihetsz bármennyit, ha meg bírod fizetni :)
Meg persze a kézipoggyászodnak bele kell férnie egy szabvány rekeszbe, ami minden kapunál van...
Szerintem nem annyira légitársaságtól, mint inkább várostól. Elég, ha pl. Londonra gondolsz - kb. 2 napja növekedett a terrorfenyegetettségi szint a második legdurvábbra. Szerinted? :)
Szerintem még a s*ggedbe sem kézzel, hanem kamerával nyúlnak. Egyébként csak a hecc kedvéért nem érdemes feszegetni a határokat. Az apósom egyszer utazott valahova, és a 30ml-es (!!!) parfümjét úgy kihajították a táskájából, hogy csak lesett szét, szóval lehet, hogy elnézik egyszer, elnézik kétszer, de harmadszorra már nem, vagy valami. Aránylag csekély tapasztalatom szerint a szabály az szabály, de ők is emberek. Szóval érted, hivatalosan szigorú rend van, meg általában gyakorlatilag is, de... hát nem tudom. Változó... Passz, nem tudok mit mondani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!