Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha egy autó tilosban parkol,...

Ha egy autó tilosban parkol, kit kell értesíteni/hívni, hogy jól megbüntessék?

Figyelt kérdés
2014. okt. 19. 15:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%
na vajon,igen,a rendőrséget
2014. okt. 19. 15:38
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Első rosszul tudja, ugyanis a parkolás az önkormányzat hatásköre, így a közterület-felügyelőket kell hívni. A rendőrök is hozzájuk fognak csak irányítani.
2014. okt. 19. 15:43
 3/14 anonim ***** válasza:
41%

Remélem majd naponta megbüntetnek gyalogosan utcán szemetelésért, buszmegállóban dohányzásért, zebrán tilosban átkelésért.

A feljelentgetésre áll fel, vagy mi van?

2014. okt. 19. 15:57
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell hívni senkit.. A közterület figyelők ezekre vadásznak és még a jogosan parkolókat is megbüntetik olykor nem hogy az ilyeneket.
2014. okt. 19. 15:58
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem szemetelek az utcán, nem dohányzok, főleg nem buszmegállóban, és a zebrán is normálisan kelek át :) Talán te is tilosban szoktál parkolni? :)

Majd ha a te kapubejáród előtt parkolnak le folyamatosan, és sosincs alkalmad találkozni az illetővel, lehet te is elintézed egy telefonnal... idétlen...

2014. okt. 19. 16:05
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
A rendőrséget vagy a közterület felügyelőket.
2014. okt. 19. 16:16
 7/14 anonim ***** válasza:
92%

Köztereseket kell hívni.

Persze vannak akik gyerekes módon "árulkodósnak" kiáltanak ki, de azt hiszem ezek az emberek nem nagyon értik a problémát.

Nálunk pl rendszeresen olyan helyre parkolnak le ami akadályozza az autók kilátását a parkoló kijáratánál ha balra kanyarodom. Eléggé problémás, hogy araszolva megyek előre, és még így is vannak necces pillanatok, amikor majdnem leviszi valaki a kocsim orrát. Csak azért, mert valaki egy mikrobusszal parkolt fel a járdára az út mellett. Ez balesetveszélyes. 1-2 kocsit már sikerült megbüntetnie a köztereseknek erre, majd jelzem nekik ezt is és rend lesz.

2014. okt. 19. 18:30
 8/14 Csomorkány válasza:

Kérdező: pontosíthattad volna a problémádat, hogy a saját kapudról van szó, de persze a válaszadók is föltételezhették volna, hogy nem "jónémet" vagy, hanem van valamilyen személyes érintettséged...

Alapjában igazad van. Ha valaki folyton beáll a kapud elé, akkor bizony lépni kell, merthát akadályoz a saját autód használatában, ugyi.

Mondjuk azt megteheted, hogy odateszel a szélvédőjére egy személyes szívhezszólót. Esetleg le is fotózhatod saját kezűleg, vagy legalább ezzel ijesztgetheted a szívhezszólóban...

Tapasztalatból tudom azonban, hogy van, amikor ez sem megoldás.

Én olyan helyen laktam, ahol kisbolt volt mellettem, és a vevők parkoltak folyton a kapum előtt. Én meg persze 5 perccel később születtem, és azóta sem értem utol magam, ezért folyton rohanok valahová. Na, olyankor egy autó a kapu előtt jól mutat.

Én a rendőrséget hívtam, ígértek intézkedést, olyan félóra elteltével ki is jöttek. Akkor már a kocsi sehol, én próbáltam volna kiállni a kocsimmal, és persze az egyirányú utcában az ellenkező irányba. Gyors korrekció, megyek a szabályos irányba (ami teljesen abszurd gyakorlati zsákutca), rendőrautó utánam, mert már ő is benne volt ebben az idétlen utcában, nem tehette meg, hogy csak úgy visszafordul a szemem láttára. Szabályos kabaré volt.

2014. okt. 20. 09:57
 9/14 anonim válasza:
0%
a keresztapját
2014. okt. 21. 08:44
 10/14 anonim ***** válasza:
Mint már írták nem kell semmit, a felügyelők ott leselkednek minden kapualjban és lecsapnak azonnal.
2014. okt. 23. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!