Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen engedélyek kellenek ha...

Milyen engedélyek kellenek ha külföldi cégnél szeretnék kamionozni?

Figyelt kérdés

#árufuvarozás #Külföldi kamionozás
2014. okt. 4. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen külföldi cégnél. Az uniót legtöbb országában simán elég az, ami itthon is. Az USA-ban és Kanadában már nem egészen :)
2014. okt. 4. 12:51
 2/6 szántóvető ***** válasza:
Ugyanaz mint itthon+Nyelvismeret,ennyi az eu-ban elég.
2014. okt. 4. 13:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem de én konkrètan Európàra gondoltam
2014. okt. 4. 14:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Kb. ugyanaz. Én papíron Csehországba vagyok bejelentve, a GKI - t azt nagyon szorgalmazták, de amúgy egyszer utaztam ki egy telefonbeszélgetés után, aláírtuk a szerződést és már kocsira is ültem. Tulajdonképpen még egyszerűbb is, mert kint nincs PÁV. Nyelvtudás kell, mert anélkül csak magyar közvetítőkkel, irányítókkal tudsz dolgozni, akkor meg már nem olyan az egész, nagy az esély rá, hogy levesznek.
2014. okt. 6. 11:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem! És kell hozzá nyelvvizsga? Vagy csak simán nyelvtudás?
2014. okt. 6. 17:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Dehogy kell nyelvvizsga. Ha egy nyugati cég úgy dönt, hogy külföldieket alkalmaz, akkor az angol a legjobb, mert egy valamire való fuvarozó cég meg fogja oldani a vezénylésedet angolul, még akkor is ha Németországban van vagy Svédországban (ott pláne). Persze az a jó ha valaki több nyelven is megérteti magát.

A "nyelvvizsga" az, hogy - nyilván cége válogatja mik a szokások - hogy behívnak beszélgetni vagy telefonon, email - en keresnek meg, mesélj magadról, hol dolgoztál eddig mit csináltál, mint ha magyar céghez mennél. Ha ez meggyőzően sikerül, akkor minden OK. Ne feledd nem menedzser állásra jelentkezel, hanem kamionsofőrnek, nem kell felsőfokon, tökéletes nyelvtannal beszélned, értsd meg az utasításokat biztonsággal.

2014. okt. 7. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!