Autóbalesetben ez hogy van?
Jól írják, amíg velem nem történt ilyesmi, én sem tudtam elképzelni, hogyan lehet elaludni vezetés közben.
Aztán egyszer megtapasztaltam ezeket a mikro alvásokat. Észre sem veszed, csak "hé, az előbb még nem kukoricatábla mellett mentünk, mi történt?" Nem is egész másodpercek voltak nekem ezek. Megálltam negyed órára aludni, miután felkeltem lenyomtam 25 guggolást, pár karkörzést meg hajolgatást, és míg hazaértem nem volt baj :)
Ez nem a hagyományos értelemben vett elalvá, szerintem nincs ez jól megfgalmazva.
Velem például előfordul egy kemény buli után is, hogy nagyon fáradt vagyok, és egyszerűen leblokkol az agyam, nem tudom kontrolállni, pedig a szemem le sem csukódik. Na igy van ez. Szerencsére még vezetés közben nem fordult elő, de volt hogy majdnem elaludtam valaki mellett, és mikor bevett egy sima kanyart, nagyon megijedtem, egyből magamhoz tértem, azt hittem, hogy az árokba megyünk vagy ilyesmi. Szóval gondolom a kormánynál is felébrednék, de inkább megállok, ha ez előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!