Mikortól közlekedett az első motorhajó (tehát NEM gőzös) a Dunán? Turistahajóról van szó.
Borzasztóan érdekelhet a téma, ha ilyen szakszerű kérdést teszel fel. A gőzmotor is motor. Tehát a kérdésedre nem adható válasz.
Az első európai (!) dízel folyami hajó A Széchenyi volt (1938), a második a Baross (1933)
Mi vagyok én, édesem? Adatold magadnak, én meg majd megköszönöm magamnak, hogy válaszolhattam a kérdésedre.
A forrás után eltűnik a folyó a föld alá, majd jó sok kilométer után bukkan ismét elő, de jelentős szakasz nem hajózható. Én leírtam neked, melyik volt az első kettő a Dunán.
Te roppant udvariasan írod, hogy adatolni kellene. Adott a lehetőség. Rám ne számíts!
Nem nehéz az internetet használni, ha valaki ért hozzá.
Az első turista (tehát NEM normál személy!!) kategóriájú diesel meghajtású motorhajó a Dunán a CAR BORIS III volt. Óbudán épült bolgár megrendelésre. Három ilyen típusú hajó épült, szolgálatba álltak 1941/1942/1943-ban.
Ám az első dízel-elektromos hajó a STADT WIEN volt, 1939-ben épült, még oldalkerekes, de nem tekintjük turistahajónak, bár kabinokkal is rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!