Lerakhatom a jogsit úgy hogy még életembe nem vezettem semmit?
Ha nagyon hivatalosra vesszük, akkor a tanfolyam megkezdése előtt nem is vezethettél volna semmit közúton.
A tanfolyam 0-ról indul, nyugodtan vágj bele.
Természetesen. Sőt sok oktató örül is neki, ha nulláról kezdesz, mert nem viszel magaddal olyan rossz megszokást, amit a téged vezetni tanító családtagtól/ismerőstől/baráttól vettél át.
Engem például a bátyám tanított meg vezetni, ha megfeledkeztem róla, akkor mindig egy kézzel vagy alul fogtam a kormányt. Ahogy tőle láttam és megszoktam. Nem kis időbe telt mire átálltam a vizsgán elfogadott helyes kormányzásra. A másik pedig az, hogy mindig hagytam hogy kanyar után a kormány visszatekeredjen. Erre az oktatóm mindig idegesen azt mondta: "én vezessem a kocsit, ne ő engem".
A legtöbben nulláról kezdik.
A vezetéstől semmi félnivaló nincsen. Az is csak egy gép, mint a telefonod, meg kell tanulni kezelni, és minden rendben lesz.
Nekem az első óra abból állt, hogy megmutogatta a motortérben mi merre van, mit hogyan kell indulás előtt ellenőrizni, és utána egy használaton kívüli gyárudvarban csak annyit gyakoroltunk fél órán keresztül, hogy hogyan kell elindulni és nagyon lassan előre egyenes vonalban, illetve hátra egyenes vonalban menni. Aztán icipici szlalomozás, kizárólag csúsztatott kuplunggal (azaz nagyon lassan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!