Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lerakhatom a jogsit úgy hogy...

Lerakhatom a jogsit úgy hogy még életembe nem vezettem semmit?

Figyelt kérdés
Nem volt sosem a családba kocsi.. de most gondoltam meg kéne próbáljam, de nagyon félek tőle :s Az oktató el magyarázza teljesen az alapoktól?

2014. szept. 1. 22:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon hivatalosra vesszük, akkor a tanfolyam megkezdése előtt nem is vezethettél volna semmit közúton.

A tanfolyam 0-ról indul, nyugodtan vágj bele.

2014. szept. 1. 22:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze, a legtöbben úgy mennek oda, hogy még nem vezettek előtte :) Az oktató meg mindent elmond részletesen. (Annak is, aki esetleg már próbálkozott vezetni, mert az nem azt jelenti, hogy szabályszerűen is csinálta a dolgokat.)
2014. szept. 1. 22:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Természetesen. Sőt sok oktató örül is neki, ha nulláról kezdesz, mert nem viszel magaddal olyan rossz megszokást, amit a téged vezetni tanító családtagtól/ismerőstől/baráttól vettél át.

Engem például a bátyám tanított meg vezetni, ha megfeledkeztem róla, akkor mindig egy kézzel vagy alul fogtam a kormányt. Ahogy tőle láttam és megszoktam. Nem kis időbe telt mire átálltam a vizsgán elfogadott helyes kormányzásra. A másik pedig az, hogy mindig hagytam hogy kanyar után a kormány visszatekeredjen. Erre az oktatóm mindig idegesen azt mondta: "én vezessem a kocsit, ne ő engem".

2014. szept. 1. 22:32
 4/6 egySanyi ***** válasza:
Kocsit én se vezettem a tanfolyam előtt, de előbb megcsináltam a kismotor vizsgát és sokat simsonoztam. Úgy érzem sokat segített a motorozás, mert csak forgalomban közlekedtem meg a motorok működését is megismertem (kuplung, váltó) meg elsősegélyből is felmentést kaptam.
2014. szept. 1. 22:49
 5/6 anonim ***** válasza:

A legtöbben nulláról kezdik.

A vezetéstől semmi félnivaló nincsen. Az is csak egy gép, mint a telefonod, meg kell tanulni kezelni, és minden rendben lesz.

Nekem az első óra abból állt, hogy megmutogatta a motortérben mi merre van, mit hogyan kell indulás előtt ellenőrizni, és utána egy használaton kívüli gyárudvarban csak annyit gyakoroltunk fél órán keresztül, hogy hogyan kell elindulni és nagyon lassan előre egyenes vonalban, illetve hátra egyenes vonalban menni. Aztán icipici szlalomozás, kizárólag csúsztatott kuplunggal (azaz nagyon lassan).

2014. szept. 2. 12:39
 6/6 mi a fene válasza:
Persze, én is úgy tettem.Elmélet elsőre, vezetés másodszorra sikerült.Lányaim szintén. 60/N
2014. szept. 2. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!