Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hobbiból telekocsizás?

Hobbiból telekocsizás?

Figyelt kérdés
Családi vállalkozásban költöztetéssel, és ezzel kapcsolatos dolgokkal foglalkozunk, illetve már én is lassan 2 éve vezetem a kisbuszt. Nagyon szeretek vezetni, és alapvető célom személyszállítás lett volna, de mivel színtévesztő vagyok, így a PÁV 2 hiánya miatt ezt nem tehetem. Na de mi van a telekocsizással? (mert hogy ugye sima b-vel a szállíthatok 9 személyt max). Szerintetek pusztán kedvtelésből lehet ezt csinálni, hogy amikor nincs munka a buszon, akkor beteszem az üléseket, és mondjuk letolok egy kört 8 személyel(ha összejönnek annyian). Ha ti egy 200-250 km-es távval számolnátok, fejenként mennyit kérnétek el úgy, hogy beleférjen nekem is, de mégse legyek pofátlan. ~1500 Ft?
2014. júl. 11. 19:22
1 2
 11/11 Beviz Elek ***** válasza:

Ki kellene számold a km díjat.

Figyelembe kell venned: fogyasztás, 10ezrenként olajcsere, gumikopás, néha elromlik valami a verdán amit javítatni kell, na meg idővel elkopik a motor, néha nem árt új kocsit vegyél. Azért ha logikusan belegondolsz, te sem vennél autót, hogy mást üzemanyagárba furikáztass.

Ez az (üzeamanyagon kívül) az amortizáció. Mi a suliban kamionoknál 8ft/km-rel számoltunk, de azt sem tudom, hogy ez mennyire hivatalos adat, na meg a kamion nem kisbusz.

Szóval üzemanyag+amortizáció amivel nagyjából 0-ba kell kigyere, de ebben még nincs benne egy Ft nyereség sem, az embernek pedig a szabadideje is pénz.

A másik pedig hogy ha üzletszerűen csinálod, akkor a távolság növelésével lépcsőzetesen csökkenjen a km díj.

Telekocsinál nem életszerű példa, de a két véglet: nem mindegy hogy Bp-n furikáztatsz éjszaka bulizós csapatokat vagy lenyomsz egy Bp-London távot oda-vissza tele.

2014. júl. 24. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!