Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hobbiból telekocsizás?

Hobbiból telekocsizás?

Figyelt kérdés
Családi vállalkozásban költöztetéssel, és ezzel kapcsolatos dolgokkal foglalkozunk, illetve már én is lassan 2 éve vezetem a kisbuszt. Nagyon szeretek vezetni, és alapvető célom személyszállítás lett volna, de mivel színtévesztő vagyok, így a PÁV 2 hiánya miatt ezt nem tehetem. Na de mi van a telekocsizással? (mert hogy ugye sima b-vel a szállíthatok 9 személyt max). Szerintetek pusztán kedvtelésből lehet ezt csinálni, hogy amikor nincs munka a buszon, akkor beteszem az üléseket, és mondjuk letolok egy kört 8 személyel(ha összejönnek annyian). Ha ti egy 200-250 km-es távval számolnátok, fejenként mennyit kérnétek el úgy, hogy beleférjen nekem is, de mégse legyek pofátlan. ~1500 Ft?
2014. júl. 11. 19:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kiszámolnám mennyi az üzemanyagköltség, az autó éves szervizelési költsége, kb hány embert szállítanék egy évben, és ezt összevetve kérnék annyit hogy ne legyek veszteséges.
2014. júl. 11. 19:29
 2/11 A kérdező kommentje:
ez mondjuk jó ötlet :) köszi. és ezzel különben akár külföldön se lenne gáz, tehát simán vihetnék akárkit?
2014. júl. 11. 19:58
 3/11 anonim ***** válasza:
Bocs, nem kötekedésből, de hogyan akarsz biztonsággal 9 személyt szállítani, ha színtévesztő vagy??
2014. júl. 11. 21:26
 4/11 A kérdező kommentje:

erről már sok embert megkérdeztem, és amúgy ezért is bosszant a dolog, hogy tulajdonképpen mi az, ami a színtévesztés miatt gyakorlatban kizáró ok, de senki nem tudja megmondani. mert ugye itt is például az a különbség, hogy én vihetek színtévesztőként max 9 főt magánszemélyként, de nem vihetek hivatás szerűen. értem persze, hogy a felelősség rám hárul baleset esetén, na de ha az ember a családtagjaival/ismerőseivel töri össze az autót, az sem jobb helyzet. persze én ezt még nem adtam fel, úgyhogy kérdezősködök tovább, csak hát ugye érted, így egyenlőre nem teljesen indokolt a dolog.

arra tudok esetleg tippelni, hogy rossz látási viszonyok között nem látnám a lámpa színét, dehát látom, télen is rengeteget vezetek ködben, nehezebb, dehát olyankor nem is hajt az ember, nyilván ez belátható. :)

2014. júl. 11. 23:37
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem azért, de 9 x 1500 ft = 13,500.

Egy 250km-es út oda-vissza 500 km. Ebből még az üzemanyag sem feltétlen jön ki, nem, hogy a többi...

2014. júl. 13. 12:52
 6/11 A kérdező kommentje:
1 útra értve gondoltam persze.
2014. júl. 13. 13:05
 7/11 anonim ***** válasza:
Jó, és utána addig ottmaradsz amíg össze nem jön a fuvar visszafele?!
2014. júl. 13. 13:44
 8/11 A kérdező kommentje:
naptól függ végülis, gondolom nem is mindig telne meg a 8 emberrel oda is meg vissza is. talán tényleg akkor lenne a dolog a legreálisabb, amit az első mondott, hogy egész évre vetítve kiszámolom, kb. mennyi a nem veszteséges. aránylag takarékosan vezetek egyébként, éves matrica meg van a buszon, mert fater is sokat járkál vele pestre. én azzal számolok, hogy egy diákjegy pestig ~1800 Ft körül van kiegészítőjeggyel buszon. csak sokan illetik rossz szavakkal az olyan telekocsizókat, akik jól belenyomják mindenüket az árba benzinköltségtől kezdve, meg nyerni is szeretnének egy párezer Ft-ot, nekem meg azért nem ez a célom :)
2014. júl. 13. 17:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Ja, ha jótékonykodni akarsz akkor egész nyugodtan.

Csak faterod nem lesz felettébb boldog, amikor egy év alatt belevágsz 20,000 km-t a vasba aztán ő meg majd szervízelheti önköltségen...

2014. júl. 13. 17:36
 10/11 A kérdező kommentje:
nem feltétlenül jótékonykodni, maximum egy nagyon minimális profittal, szóval természetesen értem, hogy 1500 az akkor kevés lenne. köszi a tanácsot :)
2014. júl. 13. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!