Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mért van ez az üzemanyag árakkal?

Mért van ez az üzemanyag árakkal?

Figyelt kérdés

Pár hete a Brent olaj világpiaci ára a hordónkénti 108 dollárról 115 dollárra emelkedett. Ennek megfelelően a haza kutakon is jó 15Ft-tal ugrott mind a benzin, mind a gázolaj literenkénti ára. Ez rendben is van.

De mostanra újra a kezdeti 108 dollár környékére csökkent a nyersolaj ára, ennek ellenére a kutakon egyetlen forinttal sem csökkentenek... Miközben a dollár/forint árfolyam sem változott számottevően, inkább stagnál.

Ez mért van?

2014. júl. 11. 12:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert az olaj árát a kutya sem figyeli. Emelnek akkor el lehet mondani, hogy az olajár emelkedése miatt muszáj emelni. Akkor páran megnézik, jé tényleg emelkedik. Viszont egy hét múlva senki nem nézi, meg hogy hol áll éppen az olaj ára amikor nincs emelés pl
2014. júl. 11. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Az itthoni olajárakat nem csak a világpiaci árak határozzák meg.
2014. júl. 11. 15:05
 3/6 anonim ***** válasza:
A Brent olaj ára csak viszonyítás, itt leginkább orosz és közel-keleti olajat dolgoznak fel!
2014. júl. 11. 17:37
 4/6 A kérdező kommentje:

# 1!

Ez nem teljesen így van. Én pl évek óta napi szinten figyelem. És eddig tényleg volt összefüggés. Ha jelentősebben pl legalább 1 dollárral drágult az olaj, és/vagy több napig folyamatosan drágult, egy-két nap késéssel a média be is harangozta hogy a Mol ennyivel, meg annyival emel.

Általában ha tartós csökkenés volt és a dollár/forint árfolyamban nem volt jelentős emelkedés, akkor meg csökkentettek. Gyakorlatilag előre ki lehetett számítani.

Csak ezt a mostanit nem értem...

2014. júl. 11. 19:58
 5/6 A kérdező kommentje:

# 3!

És az orosz és közel-keleti olaj árának alakulását lehet valahol nyomon követni?

Mikor a Mol árat változtat, ők is mindig a Brentre hivatkoznak.

2014. júl. 11. 20:00
 6/6 A kérdező kommentje:

Na, most nézem, tegnap több mint 2 dollárral zuhant az olaja ára! Idén nem is tudom volt-e már ennyire alacsonyan az ár. Most 106 dollár környékén van.

Erre azért már tényleg illene reagálnia a Molnak. Ha szerdán sem csökkentik a kisker árakat, akkor tényleg végképp nem értem, hogy mi van és milyen üzletpolitikát folytatnak...

2014. júl. 12. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!