Mért van ez az üzemanyag árakkal?
Pár hete a Brent olaj világpiaci ára a hordónkénti 108 dollárról 115 dollárra emelkedett. Ennek megfelelően a haza kutakon is jó 15Ft-tal ugrott mind a benzin, mind a gázolaj literenkénti ára. Ez rendben is van.
De mostanra újra a kezdeti 108 dollár környékére csökkent a nyersolaj ára, ennek ellenére a kutakon egyetlen forinttal sem csökkentenek... Miközben a dollár/forint árfolyam sem változott számottevően, inkább stagnál.
Ez mért van?
# 1!
Ez nem teljesen így van. Én pl évek óta napi szinten figyelem. És eddig tényleg volt összefüggés. Ha jelentősebben pl legalább 1 dollárral drágult az olaj, és/vagy több napig folyamatosan drágult, egy-két nap késéssel a média be is harangozta hogy a Mol ennyivel, meg annyival emel.
Általában ha tartós csökkenés volt és a dollár/forint árfolyamban nem volt jelentős emelkedés, akkor meg csökkentettek. Gyakorlatilag előre ki lehetett számítani.
Csak ezt a mostanit nem értem...
# 3!
És az orosz és közel-keleti olaj árának alakulását lehet valahol nyomon követni?
Mikor a Mol árat változtat, ők is mindig a Brentre hivatkoznak.
Na, most nézem, tegnap több mint 2 dollárral zuhant az olaja ára! Idén nem is tudom volt-e már ennyire alacsonyan az ár. Most 106 dollár környékén van.
Erre azért már tényleg illene reagálnia a Molnak. Ha szerdán sem csökkentik a kisker árakat, akkor tényleg végképp nem értem, hogy mi van és milyen üzletpolitikát folytatnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!