Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan állok meg a piros...

Hogyan állok meg a piros lámpánál, és indulok el újra?

Figyelt kérdés

Kezdő sofőr vagyok. Annyi jótanácsot hallottam, a mellettem ülőktől ha vezetek,hogy már keverem a szezont a fazonnal, mert mindneki másképen mondja. Szeretnék valami egyszerű könnyen megjegyezhető módszert, ahol azt mondhatnám, én így vezetek, és nem kérek tanácsot.

Tehát alaphelyzet: 3-assal megyek a városba, és látom, hogy piros a lámpa. Tovább???

2014. jún. 4. 08:03
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

Mivan????

Hogy kaptál te jogsit?

Mit lehet ezen másképp csinálni? Hogy csinálod? hogy mondják?

Gyorsan add vissza a jogsidat a fenébe!

2014. jún. 4. 08:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Ahogy én csinálom: 3-asból visszaváltok kettesbe, aztán kuplung, fék és megállok.Beteszem egyesbe és várok. Ha sárga, akkor fék fel, gázpedál lassan le, lassan kuplung fel és indulok. De van aki azt mondja, tegyem üresbe ha tudom, hogy meg kell állni, valaki azt mondja, elég ha csak a féket nyomom... stb. Valaki azt mondja, ha várakozok, akkor is tegyem üresbe, húzzam be a kézi féket, és nem kell egyik pedált sem nyomni.Most mi a helyes?
2014. jún. 4. 08:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja, és a jogsit kb. 10 éve kaptam, és 9 éve nem vezettem, tehát mindent elfelejtettem. Nem kritikát kérek, hanem tanácsot!!!!
2014. jún. 4. 08:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Ajaj. Ezt a kuplung fék sorrendet még mindig tanítják? Szóval, ha még messze van a lámpa, akkor elkezdesz gurulni felé. Utána jön a fék, majd ezután nyomod a kuplungot, mert a motorfék is fogja a kocsit.

Ha sokáig kell állni, akkor üresbe rakod, de ha már sárgul, akkor egyesbe teszed és amikor lehet elindulsz. Megállás után lehet egyből egyesbe tenni, de ha elfeledkezel róla és felengeded a kuplungot, akkor kiugrik a kocsid a forgalomba. Jobb esetben lefullad, de lehet az elektronika ne engedi.

Amíg megy a a kocsi, ne rakd üresbe, mert ha kiesel a kocsiból, akkor nem fogod utolérni :D

Vehetnél még pár plusz órát. Jót tenne nekünk többieknek.

2014. jún. 4. 08:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
nem kötekedésképp de tényleg beszélsz egy oktatóval h akarsz venni 3-4 órát és mindenkinke jó lesz..
2014. jún. 4. 08:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Először is: Ha hiányos kérdést írsz ki, akkor ne csodálkozz, hogy úgy is válaszolunk. Nem írtad, hogy 9 év van jogsid, csak azt, hogy kezdő vezető vagy, ebből arra következtet az ember, hogy most szerezted meg a jogsit.

Valóban menj el oktatóhoz, mert ennyi idő alatt a kresz is annyit változott, hogy bajba kerülhetsz.

És a válasz:

Ha látod, hogy piros a lámpa, akkor vagy motorfék, vagy gurulsz. Van aki ezt üresben teszi (ha be vagy kötve, nem esel ki), van aki pl én kuplung kinyomással.

Amikor kell, akkor fékezzél, ha már kezdesz nagyon lassulni és a fordulat kezd kevés lenni az adott sebességhez, akkor kuplung és fék amíg a vonalhoz nem érsz (szépen egyenletesen fékezed, hogy pont ott állj meg)

Fölösleges visszaváltogatni emiatt városon belül.

A motor fékben az a jobb, hogy majdnem 0 a fogyasztás, üresben azért nyom egy kicsit a motornak. Eldöntöd melyik jobb neked.

Lámpánál várakozásban nem tesszük sebességbe és nem nyomjuk a kuplungot. Ha leugrasz róla, elfeledkezel, akkor jobb esetben lefulladsz, rossz esetben még ugrik egyet a kocsi bele a másik seggébe vagy egy gyalogosba.

Amikor sárga a lámpa, akkor sebesség és indulás.

Kézifék nem kell, állj a féken. Ha tudod, hogy hosszú ideig fogsz állni, akkor mehet a kézifék, pl vasúti lámpánál, hévnél.

2014. jún. 4. 09:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha vársz a zöldre akkor ne tartsd az autót sebességbe kinyomott kuplunggal, mert szétcseszed a kuplung kiemelőjét, ami drága..

ELgurulsz a pirosig - ha már messziről látod értelem szerűen motorfékkel - majd kuplungot kinyomod, megállsz és kiteszed üresbe és várod a sárgát.

Amíg üresbe vagy lehet a lábfékkel is állni (sőt, ha egyenes az út akkor akár fék nélkül is!), de akár a kéziféket is behúzhatod. Én nem szoktam a kézifékkel vacakolni csak hosszú lámpáknál (pl. sorompó), de ha neked így kényelmes egész nyugodtan.

Amikor sárgára vált a lámpa kuplung, sebesség és hajrá.

2014. jún. 4. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!