Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit kaphat emiatt a férjem?

Mit kaphat emiatt a férjem?

Figyelt kérdés

Egy nagyon forgalmas úton vezetett és az út közepén két kerékpáros tekert. Nem fért el tőle, dudált, azok meg magyaráztak, vagyis a férfi, a nő félreállt és elengedte volna a férjem. De a pasi csak hadonászott, meg befékezgetett a férjem előtt. Aztán már majdnem el tudott menni, mikor ráütött az autóra. A férjem bedühödött és ráhúzta a kormányt, de még ekkor sem volt semmi baj. Ment volna tovább, de a pali befékezett előtte megint és véletlenül nekiment a férjem, a pali megcsúszott, elesett. Nem lett semmi baja max egy horzsolás, de a férjem elhajtott.

Ez cserbenhagyásos gázolás? Szerintetek mit kaphat érte?

2014. máj. 10. 21:08
 1/7 anonim ***** válasza:

A biciklis amit művelt közúti veszélyeztetésnek számít, ergo őt hozták volna ki vétkes félként.

Itt az elhajtás a gond, lehet cserbenhagyásos gázolás ha a pasi bemegy a rendőrségre és tudja a rendszámot.

Ott kellett volna maradni, és rendőrt hívni.

A nő aki még biciklizett az rokona volt a pasinak?

Ha nem akkor tanúként jó lett volna illetve te is ott voltál.

2014. máj. 10. 21:28
 2/7 anonim ***** válasza:

nagyon is megérdemelte

ha netán lenne ebből valami gond, szívesen segítek meggyőzni a hapsit, hogy nem kéne pofázni

utálom az ilyen embereket

2014. máj. 10. 21:39
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen, ez "cserbenhagyás". A cserbenhagyást a Btk-n belül a XIII. fejezetben, a „közlekedési bűncselekmények” címszó alatt található

Továbbá közúti veszélyeztetés (hiszen rá húzta a kormányt).

Valamint a gázolás ténye - ennek büntetése függ a szándékosságtól vagy a gondatlanságtól.

Ráadásul 100%, hogy titeket hoznának ki vétkesnek is, hiszen nem tartottátok a megfelelő követési távolságot, ha nem tudtatok megállni.

És akkor szép sorba a büntetési tételek.

Cserbenhagyás:

"„172. § (1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a sértett meghal, és életét a segítségnyújtás megmenthette volna. (3) A büntetés bűntett miatt három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézi elő, vagy ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles. (4) A (3) bekezdés utolsó fordulata nem alkalmazható azzal szemben, aki a közlekedési szabályok alapján köteles a segítségnyújtásra.”"

Rátok ebből a (3) vonatkozik. A bíró jóindulatán függ, hogy 3 vagy 5 évet vesz figyelembe.

A közúti veszélyeztetés büntetési tétel attól függ milyen sérülést szenvedett a kerékpáros. 0-5 év között lehet, ahol a 0 (pénzbírság) semmilyen említésre méltó sérülés és az 5 év a halál. Ez alapján be kell lőni.

És végül a gázolás. Itt attól függően, hogy a szándékosság vagy a gondatlanság igazolódik szintén pénzbüntetés - akár több év börtön között ingadozik a büntetési tétel.

Vagyis szerintem ha feljelent titeket a kerékpáros akkor ezek alapján simán kinéz egy jó kis felfüggesztett börtönbüntetés, ha csak 8 napon túl gyógyuló sérüléseket is szenvedett a kerékpáros. Ha annál komolyabbat... az majd kiderül. Ha a kerékpáros pl.: a másik perékpáros tanuvallomásával igazolni tudja a szánédkosságot akkor pl. a jogosítvány 100%, hogy ugrik.

Magánvéleményem, hogy egy olyan idióta b@rom, aki képes ráhúzni a kormányt egy kerékpárra (akár milyen hülye is a kerékpáros) majd utána képes elütni - jobb is ha minimum nem vezethet autót élete végéig.

2014. máj. 10. 22:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok, külföldön történt és nem húzta rá a férjem a kormányt. Tudom, hogy ezt írtam, de nem emlékszem teljesen. Azt tudom, hogy egyszer be kellett fékeznünk, mert a pasi előttünk befékezett, és nagyon megijedtem, mert a kislányunk (pár hónapos) mellettünk ült és elkezdett sírni. Nem láttam mindent, mert közben az ölemből potyogtak le dolgok is, azokat szedtem fel (kirándulásból mentünk haza). A pali nem tudom, hogy mitől esett el, mert mellette jobb oldalt parkoló autók voltak, és a férjem mögött balról jöttek autók, szóval ő a tükröt figyelte. A pasi valahogy jobbra tőlünk esett el, nem is tudom, hogy hogyan. Állva tekert és közben vissza-vissza nézett ránk, közben direkt szemétkedett még. Elég zavaros, tudom, de nekem soha nem volt ilyenben részem... A gyerek hátul sírt, mögöttünk autók dudáltak... Tettünk vallomást és valószínűleg bénzbüntetést kap a férjem, hát az is elég. A pasi bement kórházba, hát kb. egy horzsolása lehet. A férjem utána visszament a rendőrökkel a biciklisekhez, a pasi nem volt ott csak a csaja és a férjem megnézte a biciklit (mert ő is biciklizik egyébként, de soha nem a főút közepén, fővárosban...) és azt mondta, semmi baja nem volt. A srác csaja meg ott nevetgélt. Nekik nem volt több tanújuk, az összes többi kocsi elhajtott. A rendőrök akikkel mi beszéltünk, egyet értettek velünk, nagyon rendesek voltak. Csak éppen nem kellett volna elhajtanunk,azt mondták. Igazából én nem beszéltem a férjemmel, hogy "nézd, drágám, elesett a biciklis, menjünk már tovább, hadd legyen cserbenhagyásos" csak siettünk haza, mert este volt, a gyereket le kellett fektetni. És eleve szűkszavúak voltunk egymáshoz, mert reggel már volt egy vitánk. Szóval ez volt. Köszi mindenkinek, hát ez egy szar nap volt. Figyeljetek az utakon, veletek ne legyen ilyen! :(
2014. máj. 10. 22:41
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

"A férjem bedühödött és ráhúzta a kormányt"

"véletlenül nekiment a férjem"

Ráadásul külföldön történt az eset, nem értem miért kell itt hazudozni egy anonim magyar oldalon. A férjednek elgurult a gyógyszere, ráhúzta a kormányt a biciklisre majd nekiment, mert béna volt és nem tudott megállni - miután gondolom a seggébe mászott.

A férjed egy agresszív barom (csak nehogy később téged vagy a gyereket is úgy kezeljen, mint a kerékpáros ha "bedühödik" újra). Ez van, törődj bele.

Az meg külön szomorú, hogy egy ilyen eset után a rendőrség nektek adott igazat.

Abban lehet igazatok, hogy a kerékpáros egy barom lehetett, ezt aláírom. Minden másban viszont egy közveszélyes állat a férjed.

2014. máj. 11. 08:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, te vagy az idegbeteg barom. Nem szoktam hazudozni, nem is kellene mivel ez egy anonim oldal. Gratulálok az olvasásértésedhez. Nem elöl ültem, a gyerekre figyeltem, gyorsan történt minden, nem emlékszem mindenre.
2014. máj. 11. 10:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Önigazolás tipikus esete. Egész odáig el lehet jutni, hogy már magad is elhiszed, amit mondasz.

A férjed meg egy agresszív állat aki nem való az utakra, ez tény, akár hogy csűröd csavarod.

2014. máj. 11. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!