Mi lehet az oka hogy nem indul be a Fiesta 1,4 Tdci?
Figyelt kérdés
Úgy kezdte hogy vasárnap reggel gyönyörűen beindult, akárcsak az utóbbi 3 évben. Kb 1,5km után leállt, akkor hideg volt (-8fok), sajnos szabadban áll, sima gázolaj van benne OMV. Utána nem akart indulni, csak tekert, beindult és pár száz méter után megint leállt és nem bírta beindítani. Elmentem egy benzinkútra vásároltam dermedésgátló adalékot és beletöltöttem, azonnal beindult, nem tudom az segített e rajta vagy csak olyan kedve volt, rátankoltam még kb. 14 liter gázolajat (-25 fokot kellene tudnia) ennyi fért a tankba. Hétfő reggel nagyon hideg volt, számítottam is rá hogy nem indul, mert (kb.-20), az akksit meg elfárasztotta az indítgatás. Kivettem az akksit, behoztam a lakásba melegedni, még direkt nem is kedden próbálkoztam, hanem ma hagy pihenjen, ha esetleg a gázolaj le van dermedve melegedjen egy kicsit és nem hajlandó indulni csak teker. Korszerű dieselhez értők véleményét várnám, mi lehet a baj? Nyilván neten keresztül nem fog megoldódni a problémám, de mégis érdekelne hozzáértők véleménye.
Én arra gondolok,hogy a gázolaj szűrő okozza ezt.Nem tudom mikor volt utoljára cserélve de szerintem egy szűrő/betét/ csere után nem jönne vissza ez a hiba .
2009. dec. 23. 18:23
2/13 anonim válasza:
Hello,
nekem ugyan egy transitom van, de azért elírom a véleményem :)
Nem hiszem, hogy az üzemanyag miatt nem indulna, mindig az omv-n tankolok, még nem volt ilyen bajom a gázolajjal.
Lehet a gázolajszűrő eltömődött, de csak egy hirtelen tipp:)
Ha valami hasonló kis hiba van az autóval, akkor meg tudja oldani egy kisebb műhely is,de ha nem jönnek be a tippek, akkor muszáj lesz Ford szervízbe vinni a gépet, ott hibakód kiolvasás után okosabb lehetsz.Aztán el döntheted, hogy velük csináltatod meg, vagy egy olcsóbb szerelőt keresel fel a hiba tudatában.
2009. dec. 23. 18:25
3/13 A kérdező kommentje:
Igen, teljesen igazatok lehet, azt tudom hogy nem annyira rég volt cserélve a gázolaj szűrő, nyáron június-július környéke és nem mentem azóta többet 20ezer km-nél. Ettől függetlenül eldugulhat, de elég drága próba lesz 10 ezer körül venni egy szűrőt. Ha esetleg bárhonnan is vizet kapott akkor meg főleg. Ilyenekre amúgy figyelek, az olaj is meg mindenféle szűrők időbe vannak cserélve.
2009. dec. 23. 18:34
4/13 anonim válasza:
Szerintem izzitogyertya cseréd lesz.Egy pár éves kocsinak akkár milyen hideg van indulnia kell.20 éves szarrá kopott 2 es golfom is beindul nemhogy egy pár éves kocsi.Biztos valami apróság de röhej hogy milyen szarok a mai autok.
2009. dec. 23. 18:37
5/13 A kérdező kommentje:
7 éves az autó 190ezer km van benne, izzító gyertyát még nem cseréltem benne, hogy előző tulaj cserélt e azt nem tudom, de nem hiszem, mert 56ezer km volt benne mikor megvettem. De ez csak akkor izzít ha -5 foknál hidegebb van és mikor nagyon hideg volt akkor az akksi sem bírt tekerni, de mostmár bír ahogy behoztam a lakásba melegíteni, de ma izzítani sem akar, nyilván hideg sincs. De hiába tekertetem nem indul be. Kész vagyok tőle!
2009. dec. 23. 18:50
6/13 anonim válasza:
Ha beindult és menetközben leállt, akkor nem izzítógyertya, ha szerencséd van csak szűrő probléma, nem tankoltál valami igen ócska kúton esetleg vizes gázolajat?
Most, hogy nincsenek hidegek indul?
2009. dec. 25. 13:33
7/13 mobol1 válasza:
csatlakozom az előttem szólóhoz!
menet közben áll le az nem lehet izzítógyertya!
én inkább üzemanyagpumpára vagy tömítetlenségre gondolnék
2009. dec. 28. 12:51
8/13 anonim válasza:
Nem kizárt a szűrő,de nézess egy visszafolyásmérést a csúcsoknál.Ennél a típusnál egyszerű gyors kb 20perc,lehet vm. porlasztod leköszönt.
2009. dec. 29. 12:21
9/13 anonim válasza:
Lemaradt,ilyenkor nem épül fel a rail nyomás.De ha érdekel adok egy ötletet házilag hogy szűröd ki 5perc alatt!
2009. dec. 29. 12:23
10/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszadóknak! Végül tudom hogy nem szabad, de meghúztuk egy másik autóval és beindult, füstölt, de valószínű csak azért mert megszívta magát és miután egy kicsit meg lett hajtva+feltöltve az akksi azóta indul és megy. Viszont utolsó válaszadó, a tipp érdekelne amit házilag akartál javasolni. Valamint ezzel a motortípussal kapcsolatban hasznos információkat, milyen hibákra kell számítani, jelei, milyen korban km-nél, ha van kedved írhatsz még privátban is vagy ide. Köszi!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!