Jogosítvány kódok (? )
Jogosítványom már régóta van és egyre jobban érdekel 2 db kód a kategóriák mellett.
Az egyik:
K kategória 186-os kód.
Megnéztem a jelentését, de nem vagyok biztos benne. Úgy értelmeztem hogy lassú járművel (minden piros rendszámos gép -tudtommal-) húzhatok akár mekkora pótkocsit csak a lassú jármű papírjain a megengedettnél nem nagyobbat, tehát nincs meghatározva hogy csak könnyű pótkocsi vagy 1db nehéz pótkocsi, stb.
A másik:
T kategória 185-ös kód.
A jelentését szintén megnéztem, mezőgazdasági vontató könnyű pótkocsival. Egy kérdésem lenne itt, mezőgazdasági vontató csak fekete rendszámos lehet, vagy lehet piros is?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Annyira felesleges ezen agyalnod!
„K” kategória
– kerti traktor
– állati erővel vont jármű
„T” kategória
– mezőgazdasági vontató (mezőgazdasági és erdészeti traktor) és két nehéz pótkocsi
– lassú jármű és pótkocsi
– kerti traktor
– állati erővel vont jármű hajtására
A K-nál a 186-os kód megengedi a lassú járművek vezetését, de ezt csak azért kaptad meg, mert megkaptad a T kategóriát is, amiben eleve benne van a lassú jármű.
A T feljogosít a lassú járművek (piros rendszám) vezetésére. Viszont a 185-ös kóddal csak könnyű pótkocsit vontathatsz. Ha nem lenne ez a kód, akkor vihetnél 2 db nehéz pótkocsit.
Amit még elfelejtettem:
Természetesen a T és K automatikusan jár a megszerzett B kategóriához, ezért is van benne a korlátozás a könnyű pótkocsira.
Gondolom neked is így lett beírva ez a két plusz kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!