Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért van itt mindenki megsért...

Miért van itt mindenki megsértve, ha megelőzöm?

Figyelt kérdés
Szinte nem tudok úgy előzni, hogy a megelőzött autós ne mutogasson, vagy más formában ne fejezné ki a felháborodását. Olaszországban, ahol sokáig éltem és vezettem, ilyen soha nem volt.

2014. márc. 23. 19:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Mert nem 50-el mész hanem 70-el?:D Gondolom azért
2014. márc. 23. 19:53
 2/10 Beviz Elek ***** válasza:
51%

És ha gyorsabban megy? Nem értem minek kell mutogatni...

Ne is figyelj rájuk!

2014. márc. 23. 19:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Fura nekem nem szoktak mutogatni, és én se szoktam senkinek! A kürt gombról azt se tudom hol keressem (nem igaz).

Nem lehet, hogy veled van baj? Előzés és előzés között azért lehet némi különbség!

2014. márc. 23. 20:01
 4/10 anonim ***** válasza:
81%
A nagy arcot pedig Olaszországban is be szokták verni!
2014. márc. 23. 20:07
 5/10 anonim ***** válasza:
igen veled van a baj 100e km levezettem de hasonlóval még nem találkoztam
2014. márc. 23. 20:40
 6/10 anonim ***** válasza:
51%
Elég előzgetős fajta vagyok, keresem az izgalmat, de ha csak 99%-os az előzés, abba nem megyek bele, csak a tiszta, semmi rizikós, 100%-os előzés, ahol senkit sem zavarok, hozok életveszélybe. Ha lassan mennek, én kivárok, amíg nem biztonságos, szabályokat nem figyelem annyira, csak a biztonságot, tehát ha záróvonalon előzök, de én úgy látom hogy 100%-os, akkor megteszem. És most figyelj, soha nem mutogattak, villogtattak, semmikor. Igaz én se csináltam, csak 1-szer, de akkor ha nem nyomok padlóféket, akkor csattanás van, de a szemben lévő is fékezett meg dudált. Akkor bizony ha kiszáll az illető mellettem a parkolóban, lehet eljár a kezem.
2014. márc. 23. 20:55
 7/10 Beviz Elek ***** válasza:

Én sosem mutogatok.

Kanyarban is kellett satuzzak, akkor mondjuk idöm sem volt mutogatni. Föúton egyenesben pedig nem fékeztem, csak levettem a lábam a gáztól és elmentem lehúzódva. Túloldalt kamion. Középen pedig egy áruszállító elözte a kamiont.

Elöfordul ha valaki elnézi a rajzot, ezért fölösleges idegeskedni. Az ember hibázhat. Én is elöztem lendületböl, kinéztem a helyet ahova érkezek, de mindenki elkezdett fékezni, így viszont nem fértem be plyan gyorsan mint terveztem. Szerencsére csak betuszkoltam.

Hasonló helyzetben lehúzódtam és a másik mellém tudott bejönni, hogy ne menjenek neki szemböl.

A probléma azzal van aki ész nélkül letol mindenkit és azzal aki nem segít a másiknak, hanem "büntet".

A szabályok megadják az irányelvet, de a jó közlekedéshez egymás segítése kell.

(Pl.: gyér forgalomban nem egymás mellett megyünk a Váci úton. Ha valaki siet, elengedjük. Ha sétakocsikázunk, a lehetö legkevésbé tartjuj fel a forgalmat. Pályán nem megyünk be az elé aki gyorsan jön, stb stb)

2014. márc. 23. 22:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem szoktam vele foglalkozni, nem hajtok gyorsan általában mindig a megengedett esetleg 4-5km/h-val több és ennyi, de ha valaki mondjuk 90-es szakaszon 70-el totyog azt azért kevésbé tudom tolerálni, főleg mikor normális autó is van alatta és nem azért nem megy mert a kocsi olyan, azt megértem. Pár hete a 7-esen egy A6-os öregúr alakított, végig ment 60-al persze ahol lehetett volna előzni ott jöttek szembe, máshol meg záróvonal...
2014. márc. 24. 02:00
 9/10 A kérdező kommentje:
Bevíz Elekkel teljesen egyetértek. Sajnos ebben az országban belőle van kevesebb. Elég lenne legtöbbször csak levenni a lábat a gázpedálról, de itt ezt 10 emberből 8 csakazértis nem teszi meg, vagy aki megteszi, az is hatalmas kegyként éli át. Nem működnek együtt az emberek semennyiben. Én ezt nagyon nehezen tudom megszokni.
2014. márc. 24. 07:33
 10/10 anonim ***** válasza:

nekem sem szoktak, pedig en is a gyorsabban jarok koze tartozok (110-120)

ha feltartanak elozok, de ha nincs lehetoseg lekovetem, annyit nem er h magamba v masba kart tegyek.

nagyreszt nem panaszkodhatok, meglepoen sokan indexelnek, h mehetek, en sem szakadok bele ha megkoszonom, u igy vagyok ha utolernek, ha nincs lehetoseg, haladosabbra veszem.

bar multkor, a leghatsot eloztem lendulettel ertem a masik 2 moge, az a paraszt besatuzott 1 pillanatra, meg a vesz villogo is kapcsolt neki. pedig aki elotte ment nem fekezett, ez rohadt aljas dolog volt, es baleset is lehetett volna...

2014. márc. 24. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!