Leírná valaki nekem pontról pontra, hogy milyen hibákért buktatnak forgalmi vizsgán?
mit akarsz, engem először azért nem engedett át(többek között), mert állítólag mikor a vasúton átmentem, nem néztem szét csak az egyik irányba :)
persze mondott más okokat is, amiben igaza volt, de azok nyilván nem voltak elegek ahhoz,hogy buktasson, így kitalált még néhány dolgot.
én mindig azt nézem,mennyivel megyek, így mikor közölte,hogy a 30as táblánál 36tal mentem, azért kezdtem furcsán nézni rá, mert tuti,hogy nem mentem annyival.:)
de végül nem mondtam neki semmit, hisz lehet,legközelebb is ő vizsgáztat engem. hát nem őt kaptam, és végül sikerült a forgalmi:)
első alkalommal hülye volt a vizsgáztató, már akkor eldöntötte h megbuktat,amikor beszálltunk a kocsiba, kellettem a statisztikába, ennyi.
ne add fel, legközelebb menni fog, csak nem szabad görcsölni :)
17.24es vagyok
Tök nyugodtan kezdtem a vizsgát, csak egyszerűen olyan rohadt bunkó volt a vizsgáztató, hogy naná, hogy rágörcsöltem. Direkt arra ment, hogy megbuktasson. Mikor meg nem talált rajtam fogást, akkor érzelmileg kezdett terrorizálni, arra meg sajnos érzékeny vagyok.
Mindegy, most várok egy kicsit, hogy ülepedjen a dolog és januárban, új oktatóval (mert sajnos vele is vannak gondok, és többször miatta se vagyok hajlandó bukni), újult erővel megint belevágok.
A forgalmi vizsga értékelése
A "B", "C1", "C", "D1", "D", illetőleg "T" kategória, továbbá valamennyi kombinált kategória forgalmi vizsgafeladatai és értékelése
A vizsgázót a vizsgabiztos előzetesen tájékoztatja a vizsga menetéről. Elindulás előtt a vizsgázó a KRESZ szerinti kötelező ellenőrzést végezze el, ezt követően a biztonsági övet csatolja be. A "C1", "D1" alkategóriák, a "C", "D" kategóriák, valamint a "C1+E", "D1+E", "C+E", "D+E" kombinált kategóriák esetében végezze el a térképolvasási feladatot, töltse ki a menetíró készüléknek megfelelő adatrögzítő lapot, és helyezze a menetíró készülékbe.
A járdaszegély (úttest széle) mellől, vagy forgalmi ok miatti megállás után határozottan, biztosan, egyenletesen, a kezelő-berendezéseket, szükség esetén a világítást, a jelzéseket használva, körültekintően induljon el. Indulás előtt a külső visszapillantó tükörből vagy más módon győződjön meg a jármű mögötti és melletti forgalomról. Mindig az oktató által megjelölt irányba haladjon. Iránymutatás hiányában kövesse az út vonalvezetését, illetve tegyen eleget a közúti jelzések kötelezéseinek.
- közlekedési szabályt sért;
- a KRESZ szerinti ellenőrzést nem képes elvégezni;
- veszélyhelyzetet teremt vagy balesetet okoz;
- elindulás előtt a féklevegő- és fékezőnyomást nem ellenőrzi (légfék vagy levegőrásegítés esetén);
- az üzemi fék hatásosságának ellenőrzését elmulasztja;
- az irányjelzést vagy a körültekintést elmulasztja;
- a tervezett haladási iránnyal ellentétes irányba a járművel több mint 50 cm-t elgurul;
- balesetveszélyes manővere miatt a szakoktatónak be kell avatkoznia;
- figyelmét a technikai kezelés elvonja a forgalomtól;
- a sebességváltások közben elrántja a kormányt, vagy haladási irányától hagyja eltérni a járművet (nem képes megtartani);
- nem képes felvenni a forgalom ritmusát, akadályozza a forgalmat, vagy a vizsga időtartama alatt túlnyomórészt indokolatlanul lassan halad;
- rendszeresen kis követési távolságot tartva, zavarja az előtte haladót;
- sebessége megtévesztő az elsőbbségadás tekintetében;
- egyenrangú útkereszteződésbe úgy hajt be, hogy elsőbbségadási kötelezettségének nem tudna eleget tenni (fékkészenlét hiánya);
- durva fékezéssel áll meg az úttesten áthaladó gyalogosok előtt;
- gyorshajtást vagy relatív gyorshajtást követ el;
- nem képes folyamatosan kormányozva irányítani a járművet;
- elveszti a jármű feletti uralmát;
- a járművel felhajt a járdára (már egy kerékkel is);
- nem biztonságosan kanyarodik, indokolatlanul benyomja a tengelykapcsoló pedált;
- indokolatlanul vagy szabálytalanul igénybe veszi a menetirány szerinti bal oldalt;
- a besorolást, sávváltoztatást szabálytalanul, figyelmetlenül hajtja végre;
- az útkereszteződésben nem követi a forgalmi sávját;
- elsőbbségadási kötelezettségének nem tesz eleget;
- a közlekedési helyzetet nem ismeri fel;
- nem a közúti jelzéseknek megfelelően közlekedik;
- nem megfelelően reagál a gyalogosok viselkedésére;
- a forgalmi helyzetekről nem tájékozódik, figyelmetlen;
- rendszeresen akadályozza a forgalmat;
- megtévesztő irányjelzést ad;
- a megkülönböztető jelzést használó járművet nem veszi észre vagy arra nem megfelelően reagál;
- rendszeresen hirtelen, blokkolva fékez (a lassulást nem érzékeli), képtelen egyenletes lassításra;
- a fék- és tengelykapcsoló pedált többször nem a megfelelő sorrendben működteti;
- tartósfékkel felszerelt járművön nem vagy helytelenül alkalmazza a tartósféket;
- várakozás céljából történő megálláskor a rögzítő fékkel nem rögzíti a járművet (járműszerelvényt);
A Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján megtalálható minden:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!