Adnátok vezetési tanácsokat!? Szeretném hogy sikerüljön a forgalom vizsgám. -Bővebben lent
Már a sokadik plusz órát veszem vezetésből. Az elejétől kezdve érezni lehetett hogy minden nehézkesen fog menni. Nehezen állt rá az agyam. Most már azt mondom hogy egészen jól megy. Nem rég volt egy próba vizsgám és nagyobb hibákat nem vétettem, de sokkal több mint 10 vonalkám gyűlt össze.
Ti hogyan tudtok mindenre figyelni? Hogyan tudnék jobban rákoncentrálni a körülményekre?
Van tanács, tapasztalat?
Néha olyan egyértelmű dolgokat nem veszek észre h mikor az oktató felhívja a figyelmemet, a fejemet a falba verném xD
Engem 10 éves koromtól kezdve tanítgatott fater, így igazából nekem az oktató autóját kellett és a kreszt kellett megszoknom. Ja meg persze az idióta 10 óra, 10 perces kormányfogást. :D
Konkrétan miket szoktál hibázni?
Gyakorolj annyit, hogy az autó kezelése ne igényeljen odafigyelést. Akkor az egész figyelmedet az adott helyzet elemzésére, megoldására tudod fordítani.
Mit nem veszel észre? Táblákat? Azt, hogy az utcasarok feloldja a tiltásokat?
hát sajnos nincs saját autónk így először az oktatóét vezettem. :( :)
pl mentem az autóval és a főút balra kanyarodott. a mellékút szélén állt egy autó én meg arra figyeltem hogy indexeljem és kerüljem ki. így BALOS index-el áttértem a mellékútra.
a gyalogosokat sem mindig veszem idejében észre és akkor gyorsan kell fékezni, olyankor hátra már nincs időm nézni és a mögöttem jövő simán belém hajthat, vagy a kéziféket elfelejtem kiengedni parkolás után. szóval kisebb nagyobb hibák amik csak egy picivel több figyelemmel kikerülhetőek, de egyszerűen valahogy nem megy. vagy az egyikre összpontosítok vagy a másikra... :(
Szia! Nekem fél éve van jogosítványom, az oktatóm szerint érzékem van hozzá, de én még néha ha van időm eljárok egy kicsit vezetni, mert az más mint családdal, kezdetben nehéz mindenre odafigyelni(bár ez nekem csak az 1. órámon volt), és vizsgán még nehezebb, mert akkor idegesebb az ember, úgyhogy azt tanácsolom, hogy csak akkor menj vizsgázni, ha már oda tudsz mindenre figyelni legalább 95%-ban. Úgy tudod ezt fejleszteni (nyilván a pótórák drágák), hogy amikor teheted bicajjal mászklsz a városban nem busszal és nem gyalog és bertartod az összes szabályt, amit a KRESZ ír ( gondolok itt STOP tábla, zebra, járdán max.10km/h, stb), és az is jó ha ugyancsak bicajjal vagy és csak figyeled egy kereszteződésben a forgalmat (ahol nincs lámpa, hogy kanyarodnak az autók, miben hibáznak, stb) egy pár alkalom így elég lesz és hidd el sokkal jobban fog menni a vezetés. Én mindig elöl ültem és nagyon sokat figyeltem a forgalamat amikor más vezetett és rengeteget bicajoztam, bár én kiskorom óta szeretem az autókat.... Remélem segítettem egy kicsit :)
18L
Hanyadik órádnál tartasz?
A helyedbe én se mennék még vizsgázni,még ha sikerülne isa vizsga akkor utána mit tennél a forgalomba?Főleg ha nem vagy magabiztos. Menj vizsgázni akkor amikor biztos vagy magadban.
Vezetés közben pedig csak arra koncentrálj,de az otthoni bajokra és ne másra.
Huh, ez a bicajos ötlet nagyon jó ötlet! Ha most hétvégén jó idő lesz be is járom a várost. :D Köszönöm a tippet! :)
Nem szoktam bajokra gondolna, annyira nincs is mire, hál'Isten. Járnék én amúgy évekig is vezetni ha ellenék látva annyi pénzzel. Így inkább szeretnék minél hamarabb levizsgázni. Egyedül még úgysem mennék forgalomba sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!