Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a teendő ha elvették a...

Borzos Kutya kérdése:

Mi a teendő ha elvették a jogsimat ittas vezetésért?

Figyelt kérdés

Bevittek véralkohol-tesztre. Azt mondták, hogy megy a minta Budapestre.

Valaki világosítson fel, hogy hogy is vannak ezek a dolgok?

2014. febr. 22. 11:19
 1/9 anonim ***** válasza:
47%
Hát most az van, hogy előéletedtől, s a teszt eredményétől függően fültövön leszel vágva. Azaz várhatóan egy időre el leszel tiltva a vezetéstől.
2014. febr. 22. 11:21
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Majd kapsz egy visznylag vastag büntetést, kifizeted. Kivárod ameddig lejár a jogosítvány bevonása, aztán ha visszakaptad, legközelebb gondolkozol, hogy vezetsz-e ittasan.

Az hogy munkához kell, a család miatt kell, ki tudja mi miatt "kell" a jogosítvány, a bevonásnál nem szempont. Az ivás előtt kellett volna hogy szempont legyen - neked.

2014. febr. 22. 11:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Ezeket találtam különféle helyeken:

Amennyiben Önt előállították (vérvételre, vagy hiteles légalkohol-mérésre), akkor bűncselekményi szintű alkoholos befolyásoltsággal gyanúsítják. A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis a bűncselekményi határérték alatti ittas járművezetőt nem állítják elő. Közigazgatási pénzbirságot kap, és vezetői engedélyét nem veszik el, az igazoltatás után azonnal elengedik, anélkül hogy előállítanák.

(A pénzbírság 250-550 ezer forint között van, nálad ez már kiesik)

Mire számíthat az, aki ittasan vezetett, de balesetet nem okozott?

Ha a vér alkohol szintje 0,8 ezrelék alatti és először történt ittas vezetés, akkor az ügy szabálysértésnek felel meg. 6-12 hónapig terjedő vezetéstől való eltiltás, 100-300 ezer forintig történő pénzbírság és kötelező utánképzéssel jár. A 0,8 ezrelék feletti ittas vezetés viszont már bűncselekmény, így a jogkövetkezmények is súlyosabbak.

2014. febr. 22. 11:29
 4/9 anonim ***** válasza:
48%

100.000-el megbüntetnek és minimum fél évre elveszik a jogsid amit csak utánképzés után kapsz vissza.

Nagyjából erre számíthatsz

2014. febr. 22. 11:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Először is köszi a válaszokat sokat segítettetek! Nem volt tervbe a vezetés, de élet múlott rajta. Jó tudom ittasan több élet múlik a hülyeségen. Nem voltam spicces semmi, 0.004 volt az alkoholszintem.
2014. febr. 22. 11:52
 6/9 anonim ***** válasza:
A bemásolt leírások alapján ellentmondás van. 0,8-ig csak szabálysértés, s nem állítanak elő. Felette bűncselekmény. Esetleg nem ismerted el az ittasságot a szonda alapján, s ezért állítottak elő?
2014. febr. 22. 12:09
 7/9 A kérdező kommentje:
De elfogatdtam és együttműködő voltam. Ezért is nem értem ezt a fajta eljárási módszert. Szerintem kicsit túlzás.
2014. febr. 22. 12:28
 8/9 anonim válasza:
keress megoldást. pl itt: ittasjarmuvezetes.hu
2016. dec. 14. 14:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez egy három éves kérdés.
2016. dec. 14. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.