Jogosítvány kérdés. Ebben a helyzetben mi a teendő?
Üdv mindenkinek!
A történet a következő: Még 2011-ben megcsináltam a B
kategóriához a KRESz, a rutin, és a forgalmi vizsgát.
Egy papír maradt hátra, a Vöröskeresztes elsősegély
vizsga. Ekkor jött egy külföldi út, utána pedig elke-
rültem az ország másik végére egy hosszú munka miatt,
ott most szeptemberben megcsináltam az elsősegélyt is.
Karácsonyra hazajöttem, mert itt kell elmennem a közle-
kedési hatósághoz, akik elvileg az elsősegélyes kártya
bemutatása után kiadják az igazolást, amivel mehetek
az okmányirodába jogosítványt csináltatni.
Az nem gond, ha a forgalmi és az eü vizsga között több,
mint 2 év telt el? Elvileg annyi a megkötés, hogy a KRESZ
után az adott kategóriából le kell rakni 2 éven belül a
forgalmi vizsgát, ez meg is volt. Arra viszont, hogy
mennyi idő van hogy forgalmi után az eü bemutatására,
nem találtam sehol infót.
Amikor megyek a közlekedési hatósághoz, ott elvileg elég
a kis eü igazoló lap, és a vizsgaköny. Ez így helyes?
Figyelj, hívd fel őket telefonon, vagy ha több időd van, akkor érdemes bemenni személyesen. Nem tudom, mi a szabály, hogy mennyi ideig kötelesek kiadni a vizsgaigazolást. Jobb lett volna akkor rögtön elkérni a vizsgaigazolást, 3 nappal a forgalmi vizsga után még csak itthon voltál, nem...?
Ja, és az NKH-nál nem kell bemutatnod az eü vizsgalapot, azt majd az Okmányirodában fogják kérni. NKH-nál a vizsgaigazolást kapod meg a kis fényképes kartonpapír alapján, amibe az összes vizsgád időpontja és eredménye be van vezetve.
Pff, nekem azt mondták, kell a eü vizsgalap ahhoz, hogy kiadják a vizsgaigazolást, mert az okmányirodában csak az alkalmassági és a vizsgaigazolás kell (okmányiroda oldalán is csak az orvosi alkalmassági és a vizsgaigazolás kell).
Persze, telefonon lenne a legegyszerűbb, de most vasárnap
kell visszamennem, és a vizsgaigazolásért is más fog át-
menni meghatalmazással. Azért nem szerettem volna, ha úgy
megy át, hogy "hopp, ez még kellene". 160 km-t elmenni
potyára senkitől sem várnám el, főleg, hogy az orvosi
alkalmasságim sem tudom, hova tűnt... oktatót pedig már
nem tudom megkeresni, mert év elején agyvérzésben elhunyt.
Ha meg van a sikeres forgalmi vizsga az jegyzőkönyvelve van!
És a jogsid le van zárva sikeres vizsgával ha meg van a vöröskereszt kártya azzal tessék menni az NKH hoz és ki adják a vizsgaigazolást az a vizsga szerepel majd a jogsidban amikor vizsgáztál tehát kapásból kapsz egy 2 éves jogosítványt! :)
A sikeres forgalmi vizsga időpontjával állítják majd ki a jogosítványt okmányírodában nem kell be mutatni a vöröskeresztes igazolást csak a vizsga igazolást személyi lakcímkártya ezeked vidd!
A vöröskereszt igazolványt tedd ki otthon és kész az egy emlék utána soha nem kell többet be mutatni ha másik kategóriát csinálsz akkor sem! :)
Sok sikert!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!