Közlekedési szabálysértésért büntethetnek kétszer?
Figyelt kérdés
Adott egy közlekedési szabálysértés 2014.01.22. én amiben 5000ft-os helyszíni bírságot szabott ki az ott megjelenő rendőr a tolatás szabályai kisebb fokú megsértésé-ért amit be is fizettem
Majd ma kaptam egy határozatot miszerint ugyan azért ismét fizessek 45000 ft-ot
Ez rendben van így?
Köszi
zs
2014. febr. 17. 17:28
1/3 anonim válasza:
ez így elég érdekes, ha akkor elfogadtad a helyszíni bírságot
de sajna minden lehetséges
2/3 anonim válasza:
nem lehetséges
történt velem olyan hogy egyszerre büntetett a közterületes és a rendőrség is
írtam levelet, hogy mivan, és természetesen a kisebb összeget engedték el, a nagyobbat be kellett fizetni...
3/3 anonim válasza:
Egyazon szabálysértésért csak egyszer büntethetnek meg, viszont a különböző hatósàgok nem mindig kommunikálnak egymással. De el tudok képzelni olyan szitut, ahol két egymás utáni szabálysértésből az egyiket az egyik, a másikat a másik hatóság veszi észre. Pl. zebrán tolatsz, észreveszi a rendőr, de még megfordulsz a záróvonalon át utána, ám azzal a zsaru vmiért nem foglalkozik. De mondjuk a térfigyelőn a közteresek észreveszik és megy a csekk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!