Lehet balra kanyarodni?
"De nem ugy van, hogy ha a jelzolampa mukodik akkor annak a jelzese a mervado?"
Nem egészen, mert figyelned kell a táblákra, az útburkolati jelekre, egyéb jelzésekre is! A lámpa csak annyit jelez, hogy mehetsz, de a többi jelzéstől is függ, hogy merre és hogyan...
Nem látom jól a belinkelt képen hogy pontosan micsoda, de a balra kanyarodni tábla alatt van egy kis szögletes kiegészítő tábla. Az a legmérvadóbb az egészben!
Jól írták előttem, a lámpa mellett az útburkolati jelek és a táblák is számítanak. Jelen esetben a lámpa telizöld, tehát mehetsz, amerre látsz. Kanyarodó sáv is van, ami enged balra kanyarodni, tehát eszerint is mehetsz. A tábla azonban megtiltja, tehát nem mehetsz. KIVÉVE ha a kiegészítő tábláján feltüntetett feltételeknek megfelelsz. Nem tudom mi lehet az, de lehet pl. kivéve BKV, áruszállítás, közelben lévő kórház betegszállítói...stb. vagy épp időkorlátos pl hogy 08-20 között tilos balra kanyarodni (bár ilyen szerintem a világon nincs, csak példának írtam...)
Összességében a három kitétel együttesen fontos, nem vagylagos, és nincs köztük fontossági sorrend sem! Az egyetlen ami ezt megváltoztathatja az a forgalomirányító rendőr. Az felülbírálhat MINDENT és pl. baleset miatt terelhet arra is, amerre egyébként nem mehetnél.
"vagy épp időkorlátos pl hogy 08-20 között tilos balra kanyarodni (bár ilyen szerintem a világon nincs, csak példának írtam...)"
De van :) Az Istenhegyi úton láttam ilyet, majdnem a Fogaskerekűnél, egy iskola mellett. Gondolom, az iskola miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!