Ha "balra/jobbra kanyarodni tilos kivéve B. K. V. tábla van kihelyezve akkor ha a cégemnek is ez a neve, vagy ha a nevem kezdőbetűi is ezek, akkor én is megtehetem ezeket? CSAK elméleti kérdés! Szóval jogilag ezek az érvek elfogadhatóak?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 18. 07:19
1/7 anonim válasza:
szeritem ,,,,jogilag jogod behajtani nem lehetne akor sem ha cég neved bkv
de elméletileg ha azt irnánk ki csak kis pista mehetbe akor te vagy kis pista akkor te be mehetbél.
de nem jogilag te szivnád meg.
2/7 anonim válasza:
jogos a kérdés.....ez kb olyan mint a sebessé korlatozo táblak.....azokon is csak egy szam van ....40....60....80...stb.......mértékegység meg semmi.....most akkor 40 mi?liter?hektár?.....jo nyilvan mindenki tudja hogy km/h-ról van szó ezért lennél te is bajban mert a bkv-ról meg mindenki tudja hogy budapesti kölekedési vállalat........
3/7 anonim válasza:
#2, ha egy csöppet is ismernéd a kreszt, tudnád, hogy rögtön az elején le van írva, hogy milyen mértékegységekben értendőek a számok.
4/7 anonim válasza:
#3)... Te meg ha tudnal olvasni odairtam hogy km/h....... amugy fogadni mernék hogy osztod itt az észt azt még jogsid sincs.........
5/7 anonim válasza:
" ha tudnal olvasni odairtam hogy km/h"
Úgy irtad oda, hogy mindenki tudja, hogy km/h.
De nem csak mindenki tudja, hogy km/h hanem szabályban elő is van írva, konkrétan a kreszben.
A BKV viszont nincsen rögzítve a kreszben.
6/7 anonim válasza:
(14)85 Ha az (1) bekezdés n) pontjában említett jelzőtábla alatt „Kivéve engedéllyel”, „Kivéve taxi”, vagy „Kivéve ..... (tömegközlekedési vállalat)” feliratú kiegészítő tábla van, az útra engedéllyel rendelkező vagy a kiegészítő táblán feltüntetett járművel, továbbá kerékpárral és állati erővel vont járművel szabad behajtani. Az engedélyt az út kezelője adja ki, a korlátozással érintett területen lakó, ott telephellyel rendelkező, vagy oda (onnan) áruszállítást végző természetes személy, jogi személy és jogi személyiség nélküli gazdasági társaság részére. A (12) bekezdésben meghatározott behajtási tilalom alól az út kezelője felmentést adhat.
7/7 anonim válasza:
Egyébként meg a jogszabályokat kétség esetén a jogszabályalkotó feltételezhető szándékát és a jogszabály szellemiségét figyelembe véve kell értelmezni. Egy buszfordulónál nyilván nem az volt a jogalkotó célja, hogy Balogh-Kovács Viktória vagy épp a Bemegyek K****zni Vazze Zrt. járműveinek megfordulását, közlekedését segítse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!