"B" kategóriás forgalmi vizsgán az buktatási ok, ha városon belül nem megyek 48-50-nel? És az, ha kicsit erősebben fékezek?
Igen
Hibavonalat kell adni, ha a tanuló / vizsgázó
– nem törekszik a forgalmi, időjárási, látási és útviszonyoknak, a jármű és a rakomány sajátosságainak megfelelő sebesség megválasztására (indokolatlanul lassan halad);
Sikertelen a vizsga, ha az autósiskola Vizsgázója
figyelmét a technikai kezelés elvonja a forgalomtól,
nem képes felvenni a forgalom ritmusát, akadályozza a forgalmat, vagy a vizsga időtartama alatt túlnyomórészt indokolatlanul lassan halad,
durva fékezéssel áll meg az úttesten áthaladó gyalogosok előtt, azokat megijeszti,
Hát...nem tudom. Ültem valakinek a kocsijában, aki úgy vezetett, hogy a jobbkéz szabályos utcáknál nem lassított le, mondván, hogy itt úgyis mindig kicsi a forgalom. Na ez az első néhány utcánál még ment is, aztán a valahanyadik utcánál jobbról majdnem belénk jöttek. Én szóltam, hogy vigyázz! Éppenhogy elment mellettünk a másik autó. A másokat veszélyeztető vezetés jobb, mint a kicsit óvatosabb vezetés?
Akkor az jár jól, akinek olyan a hozzáállása, hogy megy, mint az őrült, aztán ha pont szerencséje van, a vizsga intervallumában tényleg kevésbé forgalmas az a rész, ahol mennie kell, de máskor meg majd, jogsival a kezében már nem mindig pont akkor fog vezetni, amikor nincs forgalom. Akkor is ugyanúgy fog száguldozni, mert az rögzül benne, hogy ott úgyse nagy a forgalom.
Nekem azt mondta az oktatóm,hogy ahol tudok ott menjek 48-50-en ahol nem ott lassabban. Na már most. Ha 50-el mész ott ahol elsőbbséget kell adnod a jobbról jövőnek ott hogy fogsz megállni anélkül,hogy túl intenzív lenne a fékezésed? A másik meg lehet,hogy mire észreveszed ,hogy jobbról jön valaki te már túl leszel rajta és közlik,hogy sikertelen a vizsga.
Nem tudom felétek milyenek a jobbkezes utcák,de nálunk beláthatatlanok, emlékszem vizsgán is nagyon lassan mentem ahol láttam,hogy utca van és figyeltem ,hogy jön-e valaki, mikor meggyőzödtem arról,hogy nem jön senki akkor pedig gyorsítottam és mentem.
Én azt mondom ahol tudsz ott menj,de ahol tudod,hogy elsőbbséget kell adnod ott ne száguldozz, zebra előtt is nyugodtan lehet picit lassítani és nézni,hogy jön-e valaki. Ha nem jön akkor pedig menni, de ha jön akkor legyen időd még szépen lefékezni az autót.
Sőt ha jól emlékszek akkor a jobbkezes/30-as zónákban szinte végig fékkészenlétben kellett lenni ha jobbról jöhettek,és figyelni befele.
Köszi a válaszokat. Neked meg gratula!
Miért, általában mennyi ideig tart B jogsiból a forgalmi vizsga?
50 percig,de olyat is hallottam,hogy nem tarthat tovább 50 percnél.
Nekem kb fél órát kellett vezetnem,utolsó voltam, mentünk pár kört,ki a városból, parkoltam párat meg egy y és mondta,hogy sikeres a vizsga menjünk haza :) Gondoltam leírom,hogy vannak azért még jófej vizsgabiztosok és nem kell tőlük félni. MIkor lesz a vizsgád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!