Valaki aki jártas Pesten lenne olyan kenyérre kenhetően jóságos, hogy segítene?
Nekem a Stadionoktól kéne eljutnom a Váci utcába, de időre kell mennem és félek, hogy rohadtul eltévedek majd. Tudom, hogy voltak már itt hasonló kérdések, de nem volt teljesen egyértelmű minden mégsem.
Valaki leírná nekem röviden a leggördülékenyebb útvonalat?
Még az sem tiszta teljesen, hogy hol lyukasztják a metróra a jegyet. Lehet ráérnék eggyel későbbi járattal elindulni itthonról, ha nem kalkulálok bele olyan nagyon nagy eltévedést.
A legegyszerűbb ha a metróra (M2 piros metró) felszállva a stadionok állomásnál, elmész a Deák térre és ott elsétálsz a Váci utcáig. ami 5 perc séta. Persze tudni kéne a Váci utca melyik részébe mész mert a Deák tértől elég sokáig megy.
A jegyet meg a metró megállónál amikor lemész a lépcsőn van a lyukasztó :)
Az első leírt szépen mindent.
Még annyit javasolnék, hogy vigyél magaddal térképet papírból vagy okostelefonosat, bitos ami biztos. A belváros kicsit kacskaringós, nem olyan könnyű ott elsőre eligazodni.
u.i.:
az Astoriánál szállj le a 2-es metróról és sétálj az Rákóczi-Kossuth L.-en a Duna,Erzsébet híd felé és kb 800m után ott leszel
Igen pontosan, azért ez nem olyan egyszerű annak, aki sose járt ott, ráadásul egyedül kell mennie.
1. Kezdjük azzal, hogy ha kiszáll a metróből a Deák téren, akkor a KIJÁRAT felé kell menni, (ha jól emlékszem balra a metró vége felé) NEM az "Átszállás a 3-as metróra" felé.
2. Akkor ha feljött a mozgólépcsőn, akkor egyenesen a SÜTŐ UTCA-i kijárat felé.
3. A 2. kis mozgólépcső után jobb oldali kijárat után balra fordulni (bal oldali kijárat után jobbra fordulni) a Sütő utcára, ott lesz jobb oldalon a kis McDonald's, Tourinform iroda ott tovább egyenesen.
4. Tartson az utca bal oldala felé, keresztül a téren szintén balra a Bárczy Istán utcán tovább egyenesen.
5. Ez T alakban beletorkollik a Petőfi Sándor utcába, ott balra 20 m-t, aztán jobbra a Régi posta utcán szintén kb 20 m-et.
6. Megérkezés Váci utca.
Nem rossz ötlet a túrista térkép, vagy előtte nézd meg itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!