Jogom van felháborodni és követelni bármit is, vagy örüljek, hogy vége és nyeljem le?
Ma szépen nyugisan autóztam hazafelé, amikor megállítottak közúti ellenőrzésre, illetve elmondták, hogy szúró próba szerűen szondáztatnak, rákérdeztek, hogy fogyasztottam-e alkoholt? Nem... Legyek kedves megfújni a szondát. Oké. Megfújtam, valami minimális értéket mutatatott ki, de ez ahhoz éppen elég volt, hogy megbüntessenek. Mivel TUDOM, hogy nem fogyasztottam alkoholt, ezért kiálltam az igazamért és kértem, hogy vigyenek vérvizsgálatra. 1 órát szájkaratéztunk mire hajlandóak voltak bevinni. Folyamatosan kaptam az oltogatást, úgy beszéltek velem, mint ahogy én egy kutyával sem beszélnék. Győzködtek, hogy magamnak spórolok meg egy csomó időt, ha elismerem, hogy hibáztam.
Nos, nem fogok olyanért szívni, amit nem követtem el, így nem voltam hajlandó elismerni, hogy ittam és nagy nehezen bevittek a kórházba vérvételre. Vártunk kb 1 órát valakire, aki leveszi végre a vért, aztán még jó 3-at mire megszületett az eredmény. Aztán azt még jegyzőkönyvezték, vagy nemtudom mit csináltak. Az ott töltött 4 óra alatt ültem egy széken, a két oldalamon rendőrrel, mint valami tömeg gyilkos. Ha sóhajtani mertem, akkor rögtön nekem estek, hogy ők megmondták, hogy jobban járok, ha kerülöm a fölösleges felhajtást, stb stb. Azt alig akarták megengedni, hogy felhívjam a szüleimet, hogy miért nem fogok időben hazaérni családi ebédre.
Majd amikor mindennel végeztünk és kiderült, hogy valóban nincs egy csepp alkohol sem a szervezetemben (a nővér szerint a szájvizem okozhatta a zavart pff...), akkor még nekem kellett kihisztiznem, hogy vigyenek vissza az autómhoz, amit a kietlen pusztában (két város között) kellett hagynom, ahol megállítottak.
Teljesen ki vagyok bukva. Én megértem, hogy a munkájukat végzik, én meg kiállok az igazamért nyilván, de az hogy ilyen mértékben megalázzanak közben emberileg és úgy beszéljenek velem, mint aki legalábbis embert ölt, az nálam kiverte a biztosítékot.
Érdemes lenne további lépéseket, illetve panaszt tennem az intézkedő rendőrök ellen, vagy úgy is eltusolják és hagyjam a francba?
Ismétlem, nem ezzel van a probléma. A munkájukat végezték, megértem, hogyha elszíneződik a szonda, akkor nem engedhetnek el szó nélkül, nem is ezt kértem.
Én vérvételt kértem a saját igazam bizonyítására/alátámasztására, amihez úgy tudom jogom van. Kezeljenek bűnösként, amíg be nem bizonyosodik az ártatlanságom (ebben az esetben talán elnézhető), de ne beszéljenek velem órákon keresztül úgy, mint egy felmosóronggyal és ne alázzanak meg mások előtt ilyen szinten! Ne próbáljanak egy órán keresztül megtörni az út szélén és minden létező szóbeli eszközzel arra kényszeríteni, hogy ismerjem be a bűnösségemet, amikor világosan közöltem az első pillanatban, hogy nem csináltam semmi szabályelleneset és szeretnék erre további vizsgálatot kérni. Másodszorra is elmondtam higgadtan és harmadszorra is, nem tudom mi nem volt benne érthető, amiért továbbra is csak aláztak és azt hajtogatták, hogy jobban járok, ha gyorsan letudjuk és elköszönünk egymástól. Ha 5 órán keresztül tartanak a pusztában sem írtam volna alá semmit...
Mielőtt beültettetek a rendőrautóba átnézték a zsebeimet, egészségükre, találtak egy használt zsepit, juhú. Nem zavar, talán ez is a feladatuk része. Engem a bánásmód és a hangnem zavart!!
Egyébként apósom is rendőr, a férjem elmesélte neki a kis kalandomat és ugyan ő is aláírta, hogy az ilyen eseteket fenntartással kezelik (ritka hogy ok nélkül jelez a szonda), de a bánásmód miatt nagyon is tehetnék panaszt. Az más kérdés, hogy szerinte majd nevetnek egy jót a markukban a hisztim miatt és fél év múlva kapok egy levelet, hogy megtörtént a belső vizsgálat és semmi olyan nem történt, ami miatt panaszra lehetne okom, ügy eltusolva... Sajnálom, hogy ma Magyarországon ennyi az igazságszolgáltatás.
Igazad van ,nem kétséges ,de sokkal komolyabb ügyeket is eltussolnak. Az hogy mit mondtak az bizonyíthatatlan ,mert ketten lesznek egy ellen.
Igazából felnyomhatod őket,ha sok ilyen panasz van ugyanezekre a rendőrökre, akkor azért megüthetik a bokájukat. Csak ezért érné meg esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!