Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Céges autóhoz kell valamilyen...

Céges autóhoz kell valamilyen szerződés (pl. megbízási) hogy vezethessem?

Figyelt kérdés
Közúti ellenőrzéskor a rendőr kérhet-e tőlem valamilyen papírt ha céges autót vezetek?
2014. jan. 5. 09:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kell. A te neved , autó rendszáma, céges aláirás.
2014. jan. 5. 10:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Persze. Húgomnak is van ilyenje, és rajta kívül csak a hivatalos házastársa vezetheti a kocsit.

Ha nincs ilyen papírod, a rendőr feltételezheti,hogy loptad az autót.

2014. jan. 5. 13:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi.

Ehhez tudnátok jogszabályi háteret is mondani?

Ha mégsincs mi lehet a szankció?

2014. jan. 8. 13:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Jogszabájt nincs kedvem keresni , de hogy a rendőr az kéri tuti, mert tőlem nem egyszer kérte. De gondolom Nav is érdeklődne ez ügyben.
2014. jan. 8. 14:12
 5/5 anonim ***** válasza:

A jogszabályt én sem tudom pontosa, de nyilván nem véletlenül adják a céges autót használó alkalmazottaknak.

Neked nem akar adnia főnököd, azért kérdezed?

A szankció az, hogy amíg nem tisztázódik, hogy miért vezetsz egy olyan autót, aminek a forgalmijába nem te vagy bejegyezve tulajként/üzembentartóként, addig szépen bevisznek a rendőrségre, kvázi előállítanak.

Úgy sejtem a főnököd nem akar ilyet adni, mert lehet még be sincs jelentve a NAV felé a munkaviszonyod.

De lelkiismeretfurdalás nélkül vezesd egyébként a céges kocsit, hidd el ő sokkal nagyobbat fog szívni, ha megállít a rendőr.

2014. jan. 8. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!