Fűnyírónál ha a kartercsőt leveszem felpörög. Miért?
Gyárilag a kartecső vissza van vezetve a légszűrőhöz.
Van neki valami baja mert alapjárat se igazi de nincs meg a közepes fordulata sem, csak rángassa a gázt, így próbál fordulatot tartani. Persze terhelés nélkül csinálja ezt.
Karbi kétszer kitisztítva /pillangószelepes/
Ha a kartergáz csövét leveszed (milyen motor van benne? az enyémen nincs visszavezetés), akkor több levegőt tud szívni, nincs "útban" a levegőszűrő.
Elsőre próbálkozz meg a légszűrő tisztításával - de amikor az enyém össze-vissza ingadozott, akkor a főtengely volt görbe mint a kifli.
Ezt mire érted? /járásingadozás vagy kartercső-felpörgés/
Ez a fűnyíró már az újabb stílusú mert itt csak szivató bovden van, és a gáznak autómatikusan középre kellene állnia. A régi fűnyírómnak a kartergázt simán csak a környezetbe nyomja.
A karbit féktisztítóval és kompresszorral fuvattam ki. Falsot szerintem nem szív Csak 1 fúvókája van de az tiszta
Ilyen fűnyíró
Ezt úgy kaptam hogy rossz lett de nem tudják mi a baja. De ismerem is azt akitől kaptam és azt is mondta hogy fiatal gép meg nála nem sokat ment. Ismerem így igazat mond.
A légszűrő tiszta. Igaz papír van benne. Nekem furcsa mert a régiekben szivacs volt
A járásingadozásra: én is kerestem egy darabig hogy mi lehet a baja, aztán megpróbáltam vele füvet nyírni, de erőtlennek tűnt. Alánéztem és szabad szemmel látható mértékben el volt hajolva a főtengely, lehetett látni hogy "kacsázik" a kés kézzel átforgatva.
A motor járása olyan volt, hogy nem egyenletesen járt, hanem kicsit fel - kicsit le ugrált a fordulatszám, mint amikor nincs a kocsin alapjárat és az ember finoman pöckölgeti a pedált hogy meg ne álljon.
De világosban tök egyszerű: kikapod a gyertyát (könnyebb és biztonságosabb is forgatni) és megnézed alulról kézzel forgatva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!