Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » KGFB? Pórul járhatok, ha a...

KGFB? Pórul járhatok, ha a legolcsóbbat választom? Milyen hátulütői lehetnek a dolognak?

Figyelt kérdés
Nekem már okoztak kárt, de abban a biztosítóban sem csalódtam. Ti a legkedvezőbb áru biztosítót választjátok, vagy milyen egyéb szempontok szerint döntötök?
2009. nov. 25. 07:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Hátul(?)ütő: káresemény történik, téged hoznak ki felelősnek. Az olcsó, de ismerten hírhedt biztosító, amire a választásod esik, nem fizet, de legalábbis húzza a dolgot. A károsult a hetek-hónapok óta használhatatlan járgányát akarja, így muszáj megcsináltatnia a saját zsebéből. Ha olyan típus, felkeres(tet) és kiveri belőled a pénzét, mert az számára gyorsabb/olcsóbb/könnyebb , mint a biztosítóddal való bosszankodás.

Tehát a választás a legolcsóbb olyan biztosítóra esik, amelyik fizet rendesen, vagy, ha relatíve kevéssel többért megkapható az egyik legjobb, inkább az.

2009. nov. 25. 09:11
 2/3 anonim válasza:
77%

Ha kötelező felelősségbiztosításra vonatkozik a kérdésed:

A te általad választott biztosító sohasem neked, hanem annak az autósnak fizet, akinek Te okoztál kárt. Ilyen szempontból tökmindegy, milyen az adott biztosító kárrendezése... Magyarul érdemes a legolcsóbbat választani, persze. Egy dolog azért nagyon fontos: a biztosító ne menjen tönkre, mert szélsőséges esetben bizony előfordulhat, hogy fizetésképtelensége esetén Neked kell megtéríteni az általad okozott kárt. Mág valami: olyan biztosítónál sem kötnék szerződést, ahol valamilyen tagként kell belépni. Egyrészt az plusz tagsági díj évente a bizt. díjon felül, és még egyéb tagsági (akár anyagi) felelősséggel járhat ha az egyesület "nem jól gazdálkodik".

A Casconál az ember valóban magának választ biztosítót.

2009. nov. 25. 09:19
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Azért tettem fel a kérdést, mert furcsának tartom, hogy azonos szolgáltatás esetén miért van ekkora különbség az árak között. Egyébként Allianz-ra gondoltam, hogy ott kellene kötni, nem a legolcsóbb, de nagyon kedvező, főleg a mostanihoz képest. Ti hol kötöttetek?
2009. nov. 25. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!