Ha nem én használtam a kocsimat, be kell fizetnem a büntetést?
Figyelt kérdés
Papírom,rendőri feljelentésem van arról,hogy a nevemen lévő autómat nem én használtam,ellopták,de egy tucat büntetés van matrica nélküli autópályás büntetésről. Amíg nem zárul le az ügy nekem kellene befizetnem. Valakinek tapasztalata ilyennel kapcsolatban az Állami Autópályakezelővel? Mit csináljak? Rengeteg pénz.2009. nov. 24. 02:36
1/7 anonim válasza:
Be ne fizesd mert az életben nem látod többet a pénzt.
2/7 anonim válasza:
be kell menni hozzájuk. bemutatod a rendőrségi papírokat, és elengedik a büntetést.
Nagyon korrekt társaság.
Az iroda az M3 autópálya elején (nem fizetős) a Shell kútnál a kifelé vezető oldalon van.
3/7 A kérdező kommentje:
Elküldtem nekik emailban a feljelentést,meg a papírokat,ami bizonyíték,hogy nincs nálam régóta a kocsi,erre az volt a válasz,hogy amíg nem zárul le a rendőrségi dolog,addig nekem kell fizetnem. Hát könyörgöm,az akár több év is lehet jelen esetben,az összeg pedig már több százezer...
2009. nov. 24. 08:27
5/7 anonim válasza:
ha ellopták az autódat nem kell kifizetned természetesen a büntetést!
Egyébként a korrekt társaság kicsit túlzás, de nem lenne jogszerű ilyen esetben behajtani a bírságot.
6/7 anonim válasza:
Ajánlott tértivevényes levélben küldd el nekik a rendőrségi papírok fénymásolatát + egy levelet, amiben leírod, hogy mi a szitu.
Átvételi elismervényt eltenni és onnantól automatikusan kukázni a leveleiket. Aztán ha lezárult a rendőrségi nyomozás (ne félj, le fog kb. 3 hónap múlva ismeretlen tettessel...) akkor megküldeni nekik a végeredményt is szintén ajánlva, tértivevénnyel.
7/7 A kérdező kommentje:
Ismert a tettes,úgyhogy nem fog egy hamar lezajlani sajnos.:(
2010. jan. 4. 19:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!