Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy működik ez akkor? Folyt...

Hogy működik ez akkor? Folyt lent.

Figyelt kérdés
Pár hónapja odaadtam a kocsimat(mivel tudtam nélkülözni)a húgomnak üzembentartóival,hogy tudja a gyerekeit könnyebben hurcolni,stb.Ő be fizetett biztosítást és a teljesítményadót is,amit az ő nevére küldtek(gondolom az én autómra,mivel neki még soha sem volt azelőtt!)Erre,ma mikor vidéki melóból hazaértem,egy levéllel fogadott.mely szerint a kocsit az önkormányzat lefogleltatta+kitiltatta forgalomból,mivel nekem még régről van feléjük tartozásom egy másik kocsi adója miatt!Nekem csak az nem tiszta,ha egy embertől bekérnek egy adót egy sz.. kocsira akkor azt hogy vonhatják ki a tulaj hülyesége miatt?ki fogom valahogy fizetni a tartozást,csak nem látok tisztán!Most akkor a tulajdonos vagy az üzembentartó tartozik felelősséggel a kocsijáért?Ha,teszem azt a húgomnak lenne sara feléjük,tőle is elvehetnék az én tulajdonomat,vagy csak az adót fizettetik vele rá?
2013. dec. 6. 20:38
 1/4 anonim ***** válasza:
18%

Az üzembentartó felel mindenért!

Ugye voltatok az ocsmányirodában és bejegyeztettétek a forgalmiba is az üzembentartót?

2013. dec. 6. 22:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Most ne keverd a két dolgot.

Te egy régi tartozásod miatt kaptál egy büntetést az önkormányzattól. Ez csakis téged terhel, senki mást.

Az önkormányzat pedig jogosan vonta ki a TE AUTÓDAT a forgalomból, csak a tulajdonjog számít. Ezért rizikós az üzembentartói szerződés, mert pl. akár el is árverezhető az autó, ha a TULAJDONOSNAK a tartozási ügye odáig fajul és az üzembentartó semmit sem tehet.

2013. dec. 7. 07:18
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen,természetesen bejegyeztettük az üz.tartóit a forgalmiba.Csak az nem tiszta,ha úgyis a tulajdonostól veszik el a tartozása miatt,nem lenne egyszerűbb csak őt adóztatni és nem az üzembentartót,ha a 2 személy nem ugyanaz?Ezek szerint az üzembentartói csak arra jó,hogy fizettessenek veled mindent,de simán "ugorhat" a kocsi,ha a tulaj bármi adósságot csinál.Jól gondolom?Úgy tünik,jobban jártunk volna,ha teljesen nevére veszi a húgom?!Azért köszi a választ!
2013. dec. 7. 20:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Remekül látod, úgy van ahogy mondod.

Az üzembentartó pont azt jelenti, aminek látszik: Üzemben tartja a gépjárművet, azaz állja az aktuális költségeit. De tulajdonjogot nem szerez benne! Kb. mint egy albérlet: Kibérled, fizeted a rezsijét, de a tied sosem lesz.

Ha papíron a nővéredre irattátok volna az autót a tartozásod akkor is meg marad, max. nem terhelődik a kocsira.

2013. dec. 7. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!