Zöld gyalogosátkelőn miért jönnek át az autók?
a városban 2 ugyanolyan négyes kereszteződés van, az egyiknél(gyalogos voltam) zöld lámpánál átmehettem, minden másik lámpa piros.
A másiknál a lámpám zöld, és mégis keresztülvágtak a kocsik.
Miért? Nekem volt zöldem de ezekszerint nekik is?
Jajj de jó, egy busz rám is dudált, majdnem nekemjött.
Ha nekem volt elsőbbségem, megnézem menetrendbe melyik busz volt, és megfosztom állásától a kis türelmetlen sofőrt.
"Ha nekem volt elsőbbségem, megnézem menetrendbe(n) melyik busz volt, és megfosztom állásától a kis türelmetlen sofőrt."
Gratulálok, jó állampolgára vagy Orbánisztánnak!
:(
A buszos biztos nem véletlenül volt türelmetlen, a magadfajták szoktak andalogni az átkelőn, miközben facebook-oznak a telefonjukon...
Speciel ennyiért ki nem rúgják a sofőrt, de szerintem nagyon helyes, ha jelzed a közlekedési társaság felé, ha alkalmazottjuk nem megfelelően végzi a munkáját. Ezzel is teszel valamit az utak biztonságáért.
Egy dologra kérlek: légy tényszerű és csak akkor írj a cégnek, ha biztosan tudod, melyik járat volt az és hogy ki hibázott.
A KRESZ nem azt írja, hogy a dudát fenyítésre, zavarásra használjuk, hanem a vészhelyzet elkerülésére, figyelmeztetésre.
A vonat sem azért dudál az átjáró előtt, hogy megijesszen.
Ergo
Lehet, hogy a sofőr későn vett észre (párás ablak, holttér az ablak oszlopa miatt, szembe sütő nap, este voltál sötét kabátban stb) és így kívánta felhívni a figyelmed, hogy nem átlósan kéne használni a zebrát, nem futva és nem andalogva. Természetesen volt sűrgető jellege, de az is lehet, hogy nem is neked szólt.
20 éve egy nénit a jobbra kanyarodó busz első kereke palacsintává lapított a Fogarasi-Vezér u. kereszteződésében, mert még akkor is gyalogolt a zebrán amikor a busz már megkezdte a fordulást. Természetesen a sofőr volt a hibás. A néni belei meg szépen gőzölögtek még fél óra múlva is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!