Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a kamionozás...

Mi a véleményetek a kamionozásról?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert a 20-éves fiam azon gondolkodik,hogy ha betöltötte 21-évet, akkor elmegy levizsgázni kamionra és elmegy kamionozni. A pénz nem akadály neki mert a mamája biztosan add neki. Én ezt szeretném megakadályozni mert nagyon féltem a gyereket.
2013. nov. 13. 20:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Az egy életforma. Ha tetszik neki akkor miért ne.
2013. nov. 13. 21:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Sofőrökre mindig szükség van. Ha tényleg komolyan gondolja és mindenre oda figyel akkor nem lehet gond.Főleg ha mindjárt 4 kezesbe kezd,sokat tanulhat így.
2013. nov. 13. 21:20
 3/10 anonim ***** válasza:

Az unokám kamionozik. Általában 5-6 hétig van úton és egy hetet itthon.

Előtte évekig vezetett teherautót.

Az első időkben elég sok problémája volt a rakodásoknál, a pihenőkben, gond volt, hogy hol tud olcsón kaját venni.

A fiad keressen fel néhány kamionost, és beszélgessen el velük.

Nem csak arról szól a szakma, hogy világot látok.

2013. nov. 13. 21:21
 4/10 anonim ***** válasza:
Apám 23 éve hivatásos gépjármű vezető, ő mindenkit csak lebeszél a szakmáról, miért? Mert egyrészt baromi sokba kerül mire minden papírod meg lesz. Másrészről egyetlen apró kis hibáért olyan büntetést lehet kapni (főleg ha veszélyes árút visz). Jól gondolja meg mert nem könnyű szakma és a legtöbb emberrel jól ki is tolnak.
2013. nov. 13. 21:45
 5/10 anonim ***** válasza:

Haverom 18 éves kora óta tolja. Élménynek jó, de életük végéig kevesen csinálják. Ismerősök közül sokan kiszálltak pár éven belül általában 5-6 év a holtpont.

Jó, hogy világot lát az ember, de itthon meg mindenből kimarad, nyáron haverok Balcsin, bulikban, hajtják a nőket Te meg akkor is úton vagy. Sokat kell beáldozni ezért a szakmáért.

2013. nov. 13. 22:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Hagyd had próbálja meg,lehet az első út után sose akar többet kamionozni. Az is lehet,hogy megtetszik neki,de nem tartom valoszinünek,mert nem lesznek haverok,buli se csajok... Én is be voltam sózva ennyi idős koromban,csináltam is vagy 10évig,de megszokni nem tudtam,mindig haza huzott a szivem. Most Buszos lettem,ez teljesen más,mert emberszámba vesznek.Nem kell tulhajszolni magam előre tudom a dolgom egy hónapra,és minden nap a családommal alszok.Nem keresek annyit,viszont kiadásom sincs annyi,szóval a vezetés megmaradt,de itt sokkal jobban érzem magam,mert van mellette magánéletem is.
2013. nov. 14. 21:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Belföldön is lehet kamionozni és lehet a családdal. Főleg, ha nem egy nagy céghez megy el, ahol pl betakarításoknál fuvarozzák a gabonát.
2013. nov. 15. 11:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Én tizenharmadik éve csinálom. Ez egy életforma, csak a pénzért csinálni nem lehet, valamennyire szeretni is kell a vezetést, csavargást. Viszont mindent megtesznek azért, hogy ne lehessen szeretni. Az időnk percre (nem vicc, szó szerint percre) ki van számítva, rengeteg a szabály, előírás, korlátozás. Nagy a felelősség, hosszú a távollét, ma már 4 - 5 hét nem számít kirívónak. Nem mérlegelhetünk, mint az úrvezetők, sok hó esett, nem ma utazom a nagymamához. Télen is felküldenek Norvégiába, 12 ezer km - t mész a legkeményebb téli hónapban is. Hidegben, kánikulában, fagyban is dolgozni kell, egy pár négyzetméteres fülkében ellátni magad.

Előnyei is vannak: aránylag magasabb bért lehet keresni, mint más állásban. Keresett is, aki már gyakorlattal rendelkezik, nem kell sokáig kilincselnie, sok az álláslehetőség. Jó ha nyelvet is tud a sofőr, mert akkor külföldön is kapós, nem kell a hazai vonogatós, lehúzós cégeknél güriznie.

Ám én a fiad helyében inkább még tanulnék, sofőr attól még mindig lehet, de lenne egy végzettsége. Én elkövettem azt a hibát, hogy otthagytam a főiskolát a kamionozásért, most meg már nem tudok kiszállni belőle. Tudni kell, hogy ez kényszerpálya, aki 4 - 5 évig csinálja, nem tud kiszállni belőle, sofőr marad.

2013. nov. 16. 12:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Ismerek egy pár kezdő fiatal sofőrt. Hiába keresnek jól,amikor 4-5 hét után hazajönnek,be akarják pótolni a kiesett magánéletet,és akkor habzsidőzsi...pénz elfogy lehet menni megint 4-5hétre az ujabb dőzsölésért.

Szóval csinálják,de látszata nincs.Így semmit nem éri meg csinálni,és a fiatalok többsége ilyen,sőt én még eggyel sem találkoztam akinek ebből félretett pénze lett volna.Nekem sincs,pedig 10évet lehúztam én is.

2013. nov. 17. 11:09
 10/10 anonim ***** válasza:
A létező legszebb , és legszarabb hivatás.
2014. jan. 22. 20:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!