Mi a véleményetek a kamionozásról?
Az unokám kamionozik. Általában 5-6 hétig van úton és egy hetet itthon.
Előtte évekig vezetett teherautót.
Az első időkben elég sok problémája volt a rakodásoknál, a pihenőkben, gond volt, hogy hol tud olcsón kaját venni.
A fiad keressen fel néhány kamionost, és beszélgessen el velük.
Nem csak arról szól a szakma, hogy világot látok.
Haverom 18 éves kora óta tolja. Élménynek jó, de életük végéig kevesen csinálják. Ismerősök közül sokan kiszálltak pár éven belül általában 5-6 év a holtpont.
Jó, hogy világot lát az ember, de itthon meg mindenből kimarad, nyáron haverok Balcsin, bulikban, hajtják a nőket Te meg akkor is úton vagy. Sokat kell beáldozni ezért a szakmáért.
Én tizenharmadik éve csinálom. Ez egy életforma, csak a pénzért csinálni nem lehet, valamennyire szeretni is kell a vezetést, csavargást. Viszont mindent megtesznek azért, hogy ne lehessen szeretni. Az időnk percre (nem vicc, szó szerint percre) ki van számítva, rengeteg a szabály, előírás, korlátozás. Nagy a felelősség, hosszú a távollét, ma már 4 - 5 hét nem számít kirívónak. Nem mérlegelhetünk, mint az úrvezetők, sok hó esett, nem ma utazom a nagymamához. Télen is felküldenek Norvégiába, 12 ezer km - t mész a legkeményebb téli hónapban is. Hidegben, kánikulában, fagyban is dolgozni kell, egy pár négyzetméteres fülkében ellátni magad.
Előnyei is vannak: aránylag magasabb bért lehet keresni, mint más állásban. Keresett is, aki már gyakorlattal rendelkezik, nem kell sokáig kilincselnie, sok az álláslehetőség. Jó ha nyelvet is tud a sofőr, mert akkor külföldön is kapós, nem kell a hazai vonogatós, lehúzós cégeknél güriznie.
Ám én a fiad helyében inkább még tanulnék, sofőr attól még mindig lehet, de lenne egy végzettsége. Én elkövettem azt a hibát, hogy otthagytam a főiskolát a kamionozásért, most meg már nem tudok kiszállni belőle. Tudni kell, hogy ez kényszerpálya, aki 4 - 5 évig csinálja, nem tud kiszállni belőle, sofőr marad.
Ismerek egy pár kezdő fiatal sofőrt. Hiába keresnek jól,amikor 4-5 hét után hazajönnek,be akarják pótolni a kiesett magánéletet,és akkor habzsidőzsi...pénz elfogy lehet menni megint 4-5hétre az ujabb dőzsölésért.
Szóval csinálják,de látszata nincs.Így semmit nem éri meg csinálni,és a fiatalok többsége ilyen,sőt én még eggyel sem találkoztam akinek ebből félretett pénze lett volna.Nekem sincs,pedig 10évet lehúztam én is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!