Miért nem sikerül a kresz vizsga? Mit csinálok rosszul?
Az #1. vagyok.
Nem kell bemagolni a Kresz könyvet, csak elolvasni és megérteni. A többiek is leírták, ezt érteni kell és tudni kell alkalmazni.
A sok sallangot sem árt tudni, mert azok miatt is szórják a 30-as csekkeket a rend ében őrei és a közteresek. Az még oké, hogy parkolási, megállási szabálysértések miatt büntetnek naponta, de már a gyiken is előfordult olyna kérdező, akit azért csekkeltek meg, mert nem megfelelő hosszúságú volt a vontatókötél...
"de már a gyiken is előfordult olyna kérdező, akit azért csekkeltek meg, mert nem megfelelő hosszúságú volt a vontatókötél.."
Az pedig eléggé veszélyes lehet, mert a megengedett vmax 40 a szabványos kötélhossz mellet is erős koncentrációt igényel.
Én már régen vizsgáztam, gondolom még mindig tesztek vannak, ahol három - három válasz közül kell kiválasztani a helyeset. Nekem kamionosként van három kategóriám, egy csomó szakvizsgám, amit öt évente újítani kell.
A KRESZ - ben azért van logika, meg lehet érteni, tanulni. És kell is, érdemes is. Ettől függetlenül van egy biztos módszerem minden olyan tesztes feladathoz, ahol a kérdések - válaszok előre elérhetőek.
Otthon meg kell oldani a feladatokat, a megoldások segítségével. Ténylegesen ki kell tölteni, vagy egy fénymásolatot, hogy ne firkálj bele a könyvbe. Vagy kinyomtatni a tesztlapot. Minden kérdést. Utána úgy tanulni, hogy egy kérdés - és csak a helyes válasz, kérdés - helyes válasz. A hamis választ el sem olvasom, rá sem nézek. Ezt kétszer, háromszor végig kell csinálni. A vizsgán a szemed odaugrik a helyes válaszra, hiszen a hamist sosem láttad, az agyad viszont azonnal azonosítja azt, amelyik ismerős. Ezzel a módszerrel 100 % - os teszteket lehet csinálni. De hangsúlyozom, egy - két szabálytól eltekintve, a KRESZ azért elég logikus.
Összesen 2346 kérdés, van de ebbe benne van minden kategória.
Nem tudom, hogy melyik kategóriába akarsz vizsgát tenni, de 2 nap alatt nem tartom valószínűnek, hogy mindegyiket kidobta a program. Jah és szerintem először ne a vizsga szintű gyakorlást csináld, hanem a gyakorló és egyben magyarázó módot. Ott ha valamit elbaaszol akkor látod egyből, és esetleg le tudod írni egy papírra vagy gépen jegyzetelve.. Így ha mindenen végighaladsz és minden olyan kérdést amit nem tudtál ebbe bele értem a tippeket is, akkor már kevesebb dolgot kell csak átnézned és megtanulnod.
Jah am a logikus gondolkodás is fontos, meg nem árt a műszaki érzék se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!