Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kedden lesz a forgalmi vizsgám...

Kedden lesz a forgalmi vizsgám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Pár ilyesmi kérdést már találtam,de hasznos választ nem. Ezért tettem fel a kérdést. Kedden lesz a forgalmi vizsgám,de olyan szintű vizsgadrukk van bennem,hogy az oktatóm azt mondta,hogy ha ez így marad ez miatt fogok megbukni és az a baj,hogy látszódik is rajtam,hogy teljesen szétvagyok csúszva annyira izgulok.

Ez ellen lehet valamit tenni? Holnap reggel még fogok 2 órát vezetni.

Igazából tudom,hogy megkell nyugodnom és akkor sem dől össze a világ ha nem sikerül,de ismerem magam és tudom,hogy ha elsőre nem fog sikerülni akkor teljesen kifogok bukni. A kérdésem az lenne,hogy hogy lehet ilyenkor megnyugodni? A vizsgára teljes nyugalommal kéne mennem,hogy tudjak koncentrálni.

Vettem pár plusz órát is,igazából az oktatóm annyit mondott,hogy ne legyek már ilyen kishitű magammal szemben és legyen több önbizalmam.

Esetleg valaki volt már ilyen helyzetben? Szerintem mindenki rájött,de amúgy lány vagyok :-) És bocsi,hogy kicsit túlpörögtem a kérdést,de áá készvagyok :D

2013. szept. 29. 16:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Én is nagyon ideges voltam a forgalmi vizsgám előtt, és egészen addig idegeskedtem amíg be nem ültem az autóba. Onnantól nyugodtan ment minden :)

Én próbáltam egyébként előtte arra gondolni hogy egy forgalmi vizsga nem akkora dolog, meg mindenki átesik egyszer rajta és nem hinném hogy ennyire ideges lenne mindenki mint én :D

De az igazat megvallva nem sokat segített, attól a ponttól lett jobb, mikor indulás után rájöttem hogy menni fog ez csak a feladatra kell koncentrálni, és a vizsgabiztos sem feltétlenül egy gonosz személy.

Az meg hogy túlpörgöd szerintem normális, számomra már csak az a 8 nap volt rosszabb mikor vártam a vizsga után a jogsira (most jött meg egyébként csütörtökön :D)

2013. szept. 29. 18:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Sajnos nem tudom mit lehet tenni idegesség ellen, de nálam is az volt, mint az egyes válaszolónál, hogy előtte nagyon ideges voltam, szinte remegtem, amikor megjött a vizsgabiztos kezetfogtunk, beültem a kocsiba, onnantól valahogy teljesen lenyugodtam, majd csak a visszafelé úton voltam megint ideges egy picit, de az egyáltalán nem volt vészes és csak azért idegeskedtem, mert volt egy dolog, amiben nem voltam teljesen biztos hogy mit fog szólni rá a vb, de nem volt semmi, átengedett simán.
2013. szept. 29. 19:43
 3/9 anonim válasza:

Magadban kell lerendezni a dolgot. Gondolj arra, hogy nem ezen múlik az életed, a karriered, a jövőd. Ez csak egy vizsga, benne van a pakliban, hogy megvágnak (az is lehet, hogy nem a te hibádból..), de akkor pár hét múlva elmész újra és ennyi.

Esetleg próbálj ki nyugtató teákat (pl. citromfű, levendula) vagy valamilyen enyhe növényi alapú nyugtatót. A sport, mozgás is segít levezetni a feszültséget.

Amúgy ha már beültél az autóba, szerintem is elmúlik az izgulás nagyrésze.

2013. szept. 29. 19:56
 4/9 anonim ***** válasza:

Remélem, Veled is az lesz, mint a többiekkel s pl. anno mások előtti zongorázáskor velem, hogy beszállsz és elmúlik...

Ami a vezetést illeti, nekem a rutinon nem múlt el, teljes drukkban nyomtam végig a pályát, de attól még nem rontottam, csak az utolsó fékezést érezték kicsit erősnek, amennyiben vizes lett volna az út, bár nem volt az... :D Forgalmin is izgultam, de kevésbé, s ugye, forgalomban voltam, nem tudtam nem figyelni arra, amire kell, nem értem rá túlságosan idegeskedni :) Csak annyira voltam béna, mint máskor.

De tényleg nem az életed múlik rajta, s fel vagy készítve rá, nyugi :) Annyian átmentek, bizonyára ügyetlenebbek és butábban is, Neked ne sikerülne? Én ilyeneket mondtam magamnak, de gondolom, Rád is hasonlóan igaz :)

De mi az, hogy kibuksz, ha nem sikerülne? Nem akarom azt erősíteni Benned, hogy ennek jelentős esélye van, de.. Feladod, ha nem megy elsőre? Lemondasz a jogsiról? Tudod, hány embernek ment valami többedjére, amiben aztán teljesen jók lettek? (Értem én, hogy ha olyan vagy, aki kiborul, olyan vagy, de érted, feladni vagy akár kiakadni oly buta dolog lenne, még jobban felkészülsz és nosza. Annyi izgulós embernek ment már :))

Nem biztos, hogy segítettem bármit is, de ilyen helyzetben nehéz. Egy kalappal kedden!

2013. szept. 29. 20:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem oltári nagy mázlim a forgalmi vizsgával.

Mintha engem írtál volna le. Én is vettem plusz órákat, mert nem voltam biztos magamban, pedig tudtam mindent. Az utolsó 2 hétben szinte mindig nagyon jól vezettem, nem volt semmi komolyabb hibám. Én még sem hittem el, hogy elég jó vagyok. Persze, maximalista vagyok... Szóval ne is csodálkozzak.

A vizsga előtti napon még vezettem 2 órát, de akkor már olyan ideges voltam, hogy még azokat is elrontottam, amit anno már elsőre is tök jól megcsináltam. Pl. a saroktolatással soha nem volt gondom, és nagyon szerettem is. Az utolsó órámon a saroktolatásnál felmentem a járdára. Ez mondjuk alapból bukás a forgalmi vizsgán. Aztán voltak lefulladásos bakik, meg hogy nem ott mentem ki a körforgalomból, ahol az oktatóm mondta, mert annyita szétcsúsztam már agyilag. Szóval nagyon para volt.

A végén még próbált megnyugtatni az oktatóm és némi lelket önteni belém, de én akkor szó szerint sírva szálltam ki az autómból és azt mondtam, hogy nekem ez nem fog menni.

Aznap nagyon kiborultam, nagyon sokat sírtam ez miatt és szinte mindenkivel összevesztem, akivel beszéltem. Pedig mindenki jót akart, próbáltak megnyugtatni, biztatni.

Az oktatóm mondjuk elég jó fej és a szívén viselte a tanulók sorsát. Mivel tudta, hogy az én idegi állapotom volt a legrosszabb a tanulói közül, megbeszéltük, hogy kicsit hamarabb találkozunk és átbeszéljük még a dolgokat.

Próbáltam úgy odamenni a megbeszélt helyre, hogy nyugodt vagyok. Ez nagyjából sikerült is, valami csoda folytán. Aztán amikor az oktatóm közölte üdvözlésképpen, hogy változott a menetrend és megyünk is vizsgázni, nincs idő gyakorolni, megbeszélni a dolgokat, akkor azt hittem, hogy sírógörcsöt kapok. Totál leblokkoltam, azt sem tudtam, ki vagyok.

Utólag viszont tök jó, hogy így alakult. Annyira váratlanul ért a dolog, hogy nem volt időm közvetlenül a vizsga előtt izgulnom és jól is ment a vezetés, sikerült a forgalmim.

Szóval valahogy tényleg próbálj megnyugodni. Nekem az segített sokat, hogy nem vettem tudomást a vizsgabiztosról. Mondjuk ciki volt, hogy amikor engem kérdezett, akkor sem vettem tudomást róla. De hát ne is csodálkozzon, ha nem tudta megjegyezni a nevem és máshogy hívott. Más névre nem hallgatok, csak a sajátomra. :D

A vizsgára pedig jó tanácsok:

- Gyakran nézz bele a tükrökbe. A két külső, és a belső tükröt egyaránt használd.

- Legyen dinamikus a vezetésed, gyorsítasz, ahol lehet és kell, majd váltasz stb.

- Az irányjelzőről véletlenül se feledkezz meg.

- Kanyarodás, sávváltás előtt legyél körültekintő, győződj meg a kanyarodás, sávváltás veszélyeiről.

- Gyalogátkelőhelyet különösen figyelemmel közelítsd meg, hogyha kell meg tudj állni biztonságosan.

- Ezenkívül, ami nálam plusz pont volt a vizsgabiztosnak: bár nem volt kijelölt gyalogátkelőhely, láttam a gyalogost, lassítottam és elengedtem. A v.b.-nek annyira tetszett, hogy ilyen körültekintő és figyelmes voltam, hogy be sem kellett fejeznem az útvonalat. :D

2013. szept. 29. 21:28
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Sokat segítettek.

5 : detto ugyan ez van velem is. saroktolatás,szerettem meg ment is ma simán felmentem a kocsival a járdára.. az óra végén pedig már hangosan kelett számolnom a 'kijáratokat' a körforgalomba,hogy jó helyen menjek ki.. durva volt. Remélem holnap menni fog.

2013. szept. 30. 21:36
 7/9 anonim válasza:
Én jövőhét kedden vizsgázok. teljesen ki vagyok készülve, ha eszembe jut, el kezd izzadni a kezem és egy sirógörcshöz is közel állok mindig. Neked hogy sikerült? :)
2014. máj. 28. 14:48
 8/9 anonim válasza:
Szia. Tudom hogy régi a kérdésed... De én is nagyon izgulok a forgalmi vizsga miatt. Neked hogy sikerült végül?
2015. júl. 9. 18:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Végül sikerült,nagyon aranyos és rendes vizsgabiztost kaptam. Szurkolok mindenkinek! :)
2015. júl. 13. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!