Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha megváltozott a lakcímem,...

Edina1224 kérdése:

Ha megváltozott a lakcímem, hány nap alatt kell átíratni a forgalmi engedélyt és mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
2013. szept. 26. 22:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Szép hazánkban ha valamit átírnak a forgalmiban az 6000 ft volt tavaly októberben, nem tudom feljebb ment e azóta az ára. Ezt nem értem amúgy én sem hogy dolgozik rajta az irodista 5 percet egy kis zöld papír meg egy kis tintafogyás a nyomtatóból kopik is egy kicsit a nyomtató meg a számítógép is fogyasztja az áramot, bár ha épp nem mennék átíratni akkor is fogyasztaná. Elvileg 15 napon belül át kéne iratni, de van olyan forgalmim amiben már évek óta nem irattam át. Egyszer kifizettem a 6 ezret én is lakcímváltozás miatt hogy a házam elé vehessek parkolóbérletet, a semmiért fizessek 2350-et egy évre, meg egyszer hogy rakattam a kocsira vonóhorgot.
2013. szept. 26. 22:22
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
1-2 éve hatezer forint volt egy új forgalmi. Anno nekem ez akkoriban épp sok volt, úgyhogy hanyagoltam a dolgot elég sokáig, fogalmam sincs, milyen határidő van rá.
2013. szept. 26. 22:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha nem akarod, nem íratod át, senki se fog zaklatni miatta!

Na persze ha kedvezőbb árú biztosítást, vagy parkolási engedélyt szeretnél, akkor ígyis-úgyis kénytelen leszel megcsinálni!

2013. szept. 26. 23:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Bocs, a lényeg lemaradt 1800-ba kerül:

Lakcímváltozás bejelentéséhez szükséges dokumentumok:

- forgalmi engedély;

- személyi igazolvány és az új lakcímkártya;

- új tipusú forgalmi engedélynél 1800.- Ft eljárási illeték (csekken fizetendő);

- régi tipusú forgalmi engedélynél, törzskönyv megléte esetén 6000.- Ft közigazgatási eljárási illeték csekken befizetve ;

- ha a járműnek nincs törzskönyve, akkor 12000.- Ft közig.eljárási illeték csekken befizetve, (a törzskönyv kiváltása ez esetben kötelező).

2013. szept. 26. 23:08
 5/5 anonim ***** válasza:

"Az üzenet küldője: Edina1224

Az üzenet címzettje: Harkonnen

Az elküldés időpontja: ma 15:26

Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: Ha megváltozott a lakcímem, hány nap alatt kell átíratni a forgalmi engedélyt és mennyibe kerül?

"Ha nem akarod, nem íratod át, senki se fog zaklatni miatta! Na persze ha kedvezőbb árú biztosítást, vagy parkolási engedélyt szeretnél, akkor.."

Az üzenet témája: forgalmi

Az üzenet szövege: Köszi a választ akkor nem büntetnek meg ha mondjuk 3 hónapig nem íratom át a forgalmin a lakcímet?"

A rendőr alap esetben nem is tudja a lakcímedet, hiszen egy normál ellenőrzéskor csak a forgalmit és a jogosítványt kérik el, a lakcímkártyát és a személyit valami régi rendelkezés alapján) csak akkor kéri, ha bírságol! De tényleg nem foglalkozik senki azzal, hogy milyen címen szerepel az autó.

2013. szept. 27. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!