Astra F-em van. Ha bezárom a slusszkulcsot, hogy tudom kinyitni?
Még nem fordult elő, de jó lenne tudni.
Köszi.
Feltételezzük hogy a pótkulcs nincs nálam...
Technikájára volnék kíváncsi. Régen 120-as Skodám volt, azt ki tudtam nyitni. Nyolc éve van meg az Astra, és most szeppentem meg a gondolattól hogy ha egyszer rászorulnék, háát nemigen tudnám hogy mihez kezdjek.
Ismerős helyzet, többször zártam már ki magam egy B-Corsából (nagyjából egy generáció az F-Astrával, ezeket még nem lehetett "kettőre zárni", hogy a gomb felhúzásával ne lehessen kinyitni).
Egy tetszőleges ajtón felhúzod és kiveszed az üveg alsó szélén a gumicsíkot. Ezután első alkalommal egy erős fényű zseblámpával könnyebb a dolgod, be kell világítani az üveg melletti résen, hogy kb. hol megy le az ajtózár gombtól a fémpálca, és hol van összeakasztva...
Ezután egy tetszőleges, kellően erős fémpálca végére egy kis kampót hajlítasz, meg még középtájra egy enyhe S-kanyart, hogy a kampó kb. a gomb alá kerüljön ha bedugod.
Szóval bevilágítasz, bedugod a fémkampót, és valahol beakasztod a gombot mozgató mechanikába, felhúzod, nyitva az ajtó.
Sürgős esetben fémpálcának az ablaktörlőgumit merevítő acélszalag is megteszi (használtam, amikor járó motorral csaptam be az ajtót lenyomott gombbal)
Maga a művelet kb. fele annyi ideig tart, ameddig ezt begépeltem.
Mivel sokszor fordult elő, meguntam, és minden kulcscsomómra került egy autókulcs. Indítani nem volt alkalmas az immobilizer miatt, de sokszor segített a fenti procedúra elkerülésében.
Még annyit, hogy azért írtam, hogy első alkalommal kell a zseblámpa, mert később már rutinból ment, majdhogyn em félkézzel, bekötött szemmel.
Többször előfordult fényes nappal, forgalmas helyeken... Nem tudom mi volt akkor az emberekkel, de mintha hirtelen tele lettek volna a kirakatok érdekes dolgokkal, mindenki azt bámulta... nehogy esetleg tanúskodniuk kelljen egy autólopási ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!