Fényes nappal a KRESZ szerint nem probléma, ha a kerékpáron nincs lámpa? Megbüntethetnek ezért valakit a rendőrök?
De miért van az, hogy nem önként dönthetek a "sorsomról"?
Miért büntet a rendőr, ha nincs bekapcsolva a biztonsági övem? Had én döntsem már el hogy hülye vagyok és vállalom a veszélyt hogy valami bajom lesz, vagy magamtól bekötöm?
Ugyanez vonatkozik a bukósisakra és a lámpára is...
ma 13:08
Gratulálok te tényleg hülye lehetsz, hogyha így gondolkodsz.
Viszont azért, mert te hülye akarsz lenni, azért hagy ne veszélyeztesd már más testi épségét.
Sötétben a nem kivilágított biciklit alig lehet észrevenni, és hagy ne törjem már össze magam, azért mert más ennyire hülye.
#13-asnak:
Te tényleg ennyire hülye vagy és azért nem érted amit leírtam?
Nem az a bajom, hogy be kell kötni a biztonsági övet, bukósisakot kell húzni, fel kell kapcsolni a lámpát, stb, hanem hogy ezeket miért nem mindenki saját maga döntheti el hogy alkalmazza-e vagy sem.
Mondok egy másik példát: köteleznek arra hogy vízálló cipőt hordjál és ne fázzál fel? Vagy sapkát hordj hogy ne kapjál napszúrást?
Persze hogy nem, mindenki saját maga döntse már el, hogy mennyire vigyáz a testi épségére. Na, ez kellene a biztonsági övre, stb.
Ha valaki olyan hülye, hogy nem köti be magát, és történik valami, akkor ott volt a lehetősége - de önként nem élt a lehetőséggel.
A kórházból is kijöhetsz betegen a saját felelősségedre!!!
Visszatérve a hozzászólásodhoz: Én bekötöm magam, és elővigyázatos vagyok: nem csak magamra figyelek, hanem másokra is - pedig a második nem kötelező!
"Viszont azért, mert te hülye akarsz lenni, azért hagy ne veszélyeztesd már más testi épségét. "
Először is tanulj meg helyesen írni...
Másodszor: azért, mert én nem kötöm be a biztonsági övet, vagy én nem húzok bukósisakot, azzal hogy veszélyeztetem mások testi épségét???
"Sötétben a nem kivilágított biciklit alig lehet észrevenni, és hagy ne törjem már össze magam, azért mert más ennyire hülye."
DE KÖNYÖRGÖM, EZ A KETTŐ DOLOGNAK MI KÖZE EGYMÁSHOZ?
Képzeld, tudom hogy a kivilágítatlan bringást nehéz észrevenni.
Ott az a szó, hogy nehéz. Nem lehetetlen, mert nem láthatatlan, csak jobban oda kell figyelni az esti vezetésnél. Amúgy ez az ő baja lesz és nem a tied.
Tényleg, te hogy töröd össze magad, ha a bringás nem látható?
20 éve vezetek buszt, autót, motort és kerékpárt (kivilágítva mindegyiket), de talán nem a szerencsén múlott hogy nem ütköztem még senkivel, hanem az odafigyelésemnek köszönhető!?
Jössz velem szemben a bringagyászon kivilágítatlanul. Így későn veszlek észre, hogy elkerüljem az ütközést, félre rántom a kormányt. Te mész tovább nyugodtan, én meg landolok egy drótkerítésen. Persze akkor én vagyok a hunyó, mert nem figyeltem eléggé, és béna voltam biztos. Szerinted. Ez roppant kedves.
Egyébként lehet valaki figyelmetlen, veheti később észre a szembejövőt, a lámpahasználat éppen a balesetek (nem csak a sajátod) elkerülése végett kötelező. Ha abból indulsz ki, hogy te vagy az úton az egyetlen közlekedő - aki a balesete esetén kizárólag ön-finanszírozza a gyógykezelését - akkor a helytálló a logikád. Csakhogy vannak mások is az utakon, pl. egy ittasos КАМАЗ, akivel jobb az elővigyázatosság, akár még azon az áron is, hogy kivilágítod magad a bringával közlekedve.
Autóban: tényleg ne kösse be magát úgy gondolja, de fizesse akkor kizárólag saját maga a gyógykezelését!
A kérdésre: "fényes nappal" vigyél magaddal egy kukázott lámpakészletet, rossz elemet is szerezhetsz bele, szigszalaggal felkötheted a bringára, és van rá esély, hogy így megúszod a büntit, viszont este és rossz látási viszonyok között semmiképp se használd így a bringát, mert olyankor erősen megnövekszik az esélye, hogy általad is szegényebb legyen a család.
Dreigang válasza:
Pontosan. A múltkor is jött szembe velem egy lassabb biciklis, egyszercsak hirtelen megjelent valami vadbarom aki előzte ezt, de semmi lámpa vagy egyéb nem volt rajta, mert ha van, akkor látom. Tudtam még lassítani, de ha eleve ki van világítva, akkor már sokkal hamarabb észre veszem.
De mindig vannak ilyen okosok, mint az előző hozzászóló, akiknek az a problémája, hogy valami kötelező, mert ha nem lenne az még ennyien sem kötnék be az öveket vagy tennének fel lámpát.
Az övnél meg kirepülhet a kocsiból és ráesve a másik emberre sérülést vagy akár halált is okozhat neki, ha meg be van kötve ez nem történik meg. De ugye gondolkodni az luxus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!