Mit tennétek olyankor, ha a mountaine bike kerékpárotok mind a kettő fékje egyszerre romlik el egy meredek lejtőn?

Felébredünk bepisilt pizsamában...
Egy normálisan karbantartott biciklin egyszerre két fék nem romlik el. Egy bowdenszakadásnak, de más hibának is vannak előjelei, amit egy normális (=élni akar) tulajdonos is észre tud venni, amikor többé-kevésbé rendszeresen átnézi a biciklit.

Ennek az esélye 1 a 100 millióhoz.
Az más dolgo, ha az egyik alapból nem jó, és a másik elszakad.
Amúgy meg ha nincs semmi akadály az úton, akkor nyugodtan gurulnék lefelé, majd csak elfogyna valahol a lendület.
Ha meg meg kell állni, akkor a talpamat a gumira tenném, hogy lassuljak.

Egyszer eljátszottam ilyesmit. Bár ott nem volt meredek a lejtő. Két láb le az útra és meg is állítottam mg mielőtt begyorsult volna.
(az eset meg úgy történt hogy annyira megtapadt sárral a kerék hogy ki kelletett akasztani a fékeket hogy tudjak vele menni, aztán ahogy kiértem az aszfaltozott lejtőre elfelejtkeztem róla...)
Olyanban sokszor volt részem hogy valamelyik fék megadta magát. Ennek következtében olyan is volt hogy vagy 2 hetet hátsó fék nélkül jártam, de akkor nem mentem ilyen helyekre. Azt meg megnézném hogy most a 2 hidraulikus tárcsa egyszerre adja meg magát. Akármilyen is a lejtő annyira nem tud megsülni se hogy ne tudjam megállítani ha izomból rámarkolok. (egyszer manuális tárcsásat sütöttem már meg, ahhoz már nem volt elég 2 ujjam hogy megállítsam vele a bicajt, de akkor is meg lehetett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!