Holnap forgalmi vizsgázok és nagyon félek. Ha ti esetleg megbuktatok, min buktatok meg? Hogy összpontosítsak egyszerre olyan sok dologra?
Én ugyan még nem rendelkezem jogsival, de többektől hallottam vissza, hogy ilyen piti dolgokon agyalnak mint pl, lámpánál félnek hogy kilép a gyalogos az útra
Ilyen alapvető dolgoktól nem kell félni, lámpákat kell nagyon jól nézni meggyőződni hogy mikor indulhatsz, a gyalogosnak van esze hogy nem megy ki az útra
Levezettél már pár órát, igaz? Na, ugyanazt kell csinálni, ugyanúgy fogják mondani merre kell menni - eddig is összpontosítottál gondolom, úgyhogy ne aggódj.
Pihend ki magadat, holnap időben indulj el oda ahol találkozol az oktatóddal (gondolom a helyi NKH telephelyére). Vizsga előtt kapcsold ki a mobilodat (ha ilyen stresszes vagy csak zavarna ha elkezd zizegni a zsebedben), gondold át hogy mik az elindulás előtti teendőid, köszönj illedelmesen a vizsgabiztosnak és mielőtt beindítod a motort ne felejtsd el bekötni magadat. Az útvonalakat nagyjából ismered (az oktatáson megismerted), amire én külön felhívnám a figyelmedet, azok a gyalogosok - ha az átkelőnél ólálkodik, akkor szépen engedd át mosolyogva.
Volt egy haverom, aki egyetlen dolog miatt bukott meg: megállt hogy a gyalogos át tudjon menni, persze a jóindulatú gyalogos meg elkezdett integetni hogy mehet a tanulókocsival. Ő intett, hogy nem, az elsőbbség a gyalogosé, de az nem akart menni, csak integetett - végül egyszerre indultak el, így bukás lett belőle.
Egy kalappal. :)
köszönöm, olyan válaszokra számítottam, hogy ha ennyit se tudsz inkább bukj meg stb, ami most nem jött volna jól. de köszönöm :D
igen, amúgy az nagy gond nálam is, hogy inkább túl óvatos vagyok :S
és tudok összpontosítani nem is az, hogy most csak arra tudok figyelni, hogy egyenesen menjek stb, de itt a vizsgán tényleg nagyon sok dolgot kell észben tartani. kell-e sávot váltani, van-e záróvonal, lámpák, táblák, többi autó, tükörbe is nézegessek, hátranézzek kanyarodásnál indulásnál, svááváltásnál, mindenhol jelezzek, gyorsan ne menjek, lassan ne menjek, gyalogos most el akar-e indulni, vagy csak áll...
Én nem buktam, de osztálytársam 8-szor...
Már nem emléxem mindre, de volt az elején, hogy hosszabb időn keresztül indokolatlanul lassan ment, máskor meg túl gyorsan (hó miatt relatív gyorshajtás, azaz veszélyesen csúszós részen 50-nel).
Én azért buktam meg az első vizsgán, mert az utolsó percekben voltunk, már a vizsabázis felé tartottunk, és tudtam, hogy nem hibáztam. El kezdtem ellazulni, hogy "de jó megcsináltam", ennek következtében a következő kanyar előtt nem tettem ki az indexet.
Hát bosszantó volt, de teljesen jogos.
Másodjára sikerült.
Már te is túl vagy rajta. Megírhatnád, sikerült-e vagy sem. És ha nem akkor mi történt. De ha esetleg megbuktál akkor se keseredj el. Elsőre nem szégyen megbukni, sőt elég ritka ha valakinek elsőre sikerül.
Az a ciki, amit az egyik Válaszoló írt, hogy egy ismerőse 8-szor bukott meg. Na már most az ilyen embernek szerintem egyáltalán nem kéne az utakon lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!