Szerintetek mit lehet csinálni? Fiamat megbüntette a
rendőr.
Figyelt kérdés
Egyedülálló anyaként "nevelem" 16 éves fiamat.Tegnap a barátnőjénél szülinapon megivott 1. üveg sört,kerékpárral jött haza, a rendőr 60 ezer forintra büntette. Ez nekem egy havi fizetésem, nem tudom kifizetni.Tehetek -e valamit?
2013. júl. 26. 11:09
1/10 anonim válasza:
Kérhetsz részletfizetést.
2013. júl. 26. 11:18
2/10 anonim válasza:
Esetleg leülöd a börtönben. És adsz neki 2-3 kiba. nagy pofont...
2013. júl. 26. 11:21
3/10 anonim válasza:
Jah 5000/nap a tarifa, így 12 nap leülni.
2013. júl. 26. 11:21
4/10 anonim válasza:
Gratulálok a gyereknek. Ismerősöm gyorshajtás után kapott csekket. Írt egy hosszú levelet hogy milyen szegény, nem tudja kifizetni, sajnáltatta magát. A végén mérsékelték a bírságot neki. Ezt megpróbálhatjátok. A másik 2 lehetőség a részletfizetés vagy pedig leüli a börtönben. Úgy is nyári szünet van. Viszont akkor büntetett előéletű lesz ami azért gáz, mert ha egyszer oda jut hogy munkát keressen nem biztos hogy felveszik.
2013. júl. 26. 11:33
5/10 anonim válasza:
A gyerek nem ulheti le es nem lesz buntetett emiatt.
2013. júl. 26. 11:39
6/10 anonim válasza:
Ne haragudj, de megérdemelte. Máskor legalább nem iszik majd, mivel máskor hátha elütötte volna egy autó és meghal, ha most nincs bírság..
A másik dolog: Ha ilyen rossz az anyagi helyzet, 60 ezret keresel egy hónapban, miért is kellett gyereket vállalni?
2013. júl. 26. 11:59
7/10 anonim válasza:
Kedves utolsó! Úgy gondolod, hogy most vállalt gyereket a kérdező, és hirtelen 16 éves lett? Nyilván nem.
Nem ismered a körülményeket, nem itélkezhetsz. Én sem ismerem, de számos ötletem lenne, hogy miért alakult így, de igazából nem érdekel.
Egyébként közmunkával is le lehet tudni, 5000 Ft/nap, szóval 12 napot kéne közmunkázni.
2013. júl. 26. 12:24
8/10 anonim válasza:
Végre nem csak az autósokat basztatják.
le kell dolgozni. ennyi.
2013. júl. 26. 13:02
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egyébként az édesapja 6 éves korában meghalt, azóta próbálkozom egyedül a nevelésével.
Hogyan kérhetem a közmunkával való ledolgozást?
2013. júl. 26. 22:38
10/10 Napkiraly válasza:
A gyerekedet büntették meg, nem téged. Külön jogalany. Vonják le a fizetéséből, vagy hajtsák be rajta (persze nem tudják). Átváltoztathatják elzárásra is ha nem fizeti ki, ezesetben 12 napot tölthet valami börtön lightban
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!