Lejárt jogosítvánnyal és az új jogsi kérvényezését igazoló csak magyar nyelvű papírral vezethetek külföldön? Ha lehet rendőr válaszoljon, nem szeretnék bírságot fizetni.
Ööööö...nem akarok gonosz lenni, de ha külföldre megyek, és tudom, hogy vezetnem kell, akkor nem két nappal előtte nézegetem meg, hogy "ja amúgy érvényes még a jogsim???" :)
Amúgy ha reggel mész-este jössz, akkor vállalok sofőrködést, szeretek vezetni:)
Ha betartjuk az utasításodat, akkor nagy valószínűséggel egyetlen válasz sem lenne itt.
Általában az ügyintézési idő határideje 30 nap szokott lenni. Talán van 60 napos is. De a 30 napot is úgy kell érteni tudomásom szerint (nem kizárt, hogy tévedek), hogy ha az ügyfél elsején bead egy ügyet, 30-án meg kell születnie a határozatnak. De nem kell a kezében lennie. A postázási idő már nem számít bele a 30 napba.
Mondom, pontatlan lehetek, de lényeges tévedés nincs a fentiekben. Szóval nem szabad csodálkozni az egyhavi átfutási időn. Le van írva a jogsi hosszabbításának rendjében is.
Nem igazán értem, mit akarsz ezzel a gonoszsággal.
Azt írta, csak rendőr írjon. Felteszem, a válaszolók egyike sem az. Ezért írtam, ha betartjuk, válasz nélkül maradsz.
A vasfüggönynek pedig semmi köze ehhez. Abban igazad van, hogy egy cserét meg lehetne úgy is oldani, hogy az semmiképpen ne járjon kieséssel. Lehetne. Más ország gyakorlatát nem ismerem, de az útlevelet sem cserélik kimaradó időszak nélkül.
Ez a kiprintelt papír azért nem felel meg külföldön, mert nem felel meg a nemzetközi előírásoknak. Belföldön sem a papír az, ami alapján vezethetsz. Az csak egy „súgó” a rendőrnek. Ha megállít, s megmutatod ezt az iratot, abból tudja lekérdezni az adataidat. Ezt akár bemondás alapján is megtehetné.
Külföldön, ha el is tudja a rendőr olvasni a magyar szöveget, a magyar adatbázishoz nincs hozzáférésük.
Érdekes meglátások? Ugyan melyikre gondolsz, Kérdező? Teljesen korrekt választ adott az utolsó és a 7-es válasz írója. Ráadásul semmi személyeskedő megjegyzést nem olvashattál benne.
A kérdésed pedig egyáltalán nem az, hogy "Miért nem lehet a papírral külföldön vezetni?" Olvasd el a saját (!) kiírásod, és meglátod: "...csak magyar nyelvű papírral vezethetek-e külföldön?" Ez volt a kérdés. Még a saját írásodat sem tudod értelmezni?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!