Hogyan működik a C+E vizsga?
Ebben a kategóriában sincs már rutinvizsga?
És mégis, hogy működik ez? A városban nem egyszerű parkolni egy kamionnal meg egy nehézpótkocsival azért.

Ebben a kategóriában is van rutinvizsga. Sőt van biztonságos üzemeltetés vizsga is élesben( nálunk ez is a rutinvizsga napján volt) azon felül, hogy kresz vizsgánál van teszt belőle.
Arra viszont nem emlékszem, hogy lett volna parkolásos feladat E kategórián. Szerintem ott már ennek nincs értelme. Én Miskolcon csináltam anno a jogsim, elég volt felbandukolni az Avasra a 18 méteres szerelvénnyel.
Igazából az E kategória az már elég laza - sajnos - ha rutinon, Bün átmész és forgalomban el tudod húzni a pótkocsit anélkül, hogy felmennél a járdára vagy lezúznál valakit, akkor simán átmész( főleg ha segít Deák Feri dácsi ), ez sajnos meglátszik a szakmán is.
Én anno hétfőn kezdtem a rutint és következő héten kedden volt a forgalomvizsgám. Ennyi idő alatt valószínű, hogy megtanul valaki kezelni egy 16,5-18,75 méteres járműszerelvényt...vicc az egész
de gondolom te még abban a rendszerben vizsgáztál mikor B jogsira is kellett rutinvizsga
és erre voltam kíváncsi, hogy most akkor itt is megszűnt e.
Köszi a választ :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!