Azt lehet majd tudni, hogy hol állítják fel ezeket az új traffipax kamerákat?
20 km-enként lesznek a cikk szerint. Nem tudom, jól értem-e, de akkor ezek egy fix helyen lesznek. Vagy hordozzák őket? Mert ha lehet tudni, hogy hol vannak, akkor talán nem lesz olyan nagy gond.
Miért lenne gond, ha nem lehet tudni? Én sem tudom egyetlen egy fix trafi helyét sem, mégsem kaptam még sohasem büntetést.
No miért? Mert betartom a sebességhatárokat. Neked miért fáj ugyanezt tenni?
Nem CSAK pénzbehajtásra jó. Oké, vannak genyó módon kinnhagyott táblák, amik alapján végigbüntetik a népet. Természetesen ezzel nem értek egyet.
De a sebességhatárok biztonságosabbá teszik az utakat. Ugyanis ha vannak, akkor tudod, hogy mire számíts. Arra, hogy 90-100-nál többel nem közlekednek a téged körülvevők. Arra, hogy egy nagyobb ívű kanyarban nem fordulhat elő, hogy valaki ha 300-al jön, akkor az egyik pillanatban nem látom a tükörben, majd amikor elkezdek egy előzést, hirtelen belémdurran hátulról. Neked is csak a mostani helyzet alapján tetszene a korlátozások megszűnése. Mert jelen helyzet szerint a többi közlekedőről tudod, hogy kb mennyivel fog menni. Ez alapján pedig könnyebb kialakítani a te agresszív vezetési stílusodat.
Ha eltörölnék a korlátozásokat, akkor a normálisan közlekedni akaró emberek rettegve járnák az utakat, mert sokkal sűrűbben találkoznának össze olyan f***fejkirályokkal, mint amilyen te vagy.
Téved, aki úgy gondolja, hogy a sebességkorlátozások megszüntetése esetén nem lehetne annyira se közlekedni mint ma. Azért vegyük már figyelembe, hogy még ha magyarok is vagyunk, az emberek nem őrültek, bolondok (mint aminek engem tart az egyik kedves válaszoló), hanem felnőtt, értelmes lények, akik fel tudják mérni a saját és a környezetük állapotát. És ehhez tudják igazítani a sebességüket. Mert hát más a megfelelő sebesség télen, rossz időben mint jó időben, más nekem, és más egy beteg, 80 éves néninek stb. De ha ez így van, akkor nem a beteg 80 éves nénikhez vagy bácsikhoz kellene igazítani mindenkinek a haladását.
Egyébként volt egy holland városban egy kísérlet, aminek keretében megszüntettek minden közlekedési szabályt és bírságot. És mi lett? Nem haltak meg tucatjával az emberek; ellenkezőleg sokkal kevesebb lett a baleset, viszont megszűntek a dugók. Spontán kialakult, hogy melyik a főútvonal stb., és minden ment teljesen rendben.
"Azért vegyük már figyelembe, hogy még ha magyarok is vagyunk, az emberek nem őrültek, bolondok, hanem felnőtt, értelmes lények, akik fel tudják mérni a saját és a környezetük állapotát."
Jesszus, de naiv vagy =) Az, hogy te fel tudod mérni, mennyivel kell menned, az egy dolog (nagyon örvendetes). Az ótóvezetők többsége NEM. Még sebességkorlátozás esetén sem tudja az út- és időjárásviszonyoknak megfelelően megválasztani a sebességét, nemhogy csak úgy... Isten ments! Ameddig két pálcásként lövik a búcsúban a jogosítványt, gyakorlatilag bárki, aki nem sárgacetlis, addig igenis legyen minden sarkon trafipax, kamera, rendőr. Élni akarok!
(Ha belegondolok, csak az ismerőseim között kettő notórius gyorshajtó van, akik nem kispályásak, és csak a szerencsén múlt, hogy eddig mindenki túlélte a velük való találkozást. Egyiknek sem kell sok, hogy a jogsi ugorjon. Szerencsére.)
"Azért vegyük már figyelembe, hogy még ha magyarok is vagyunk, az emberek nem őrültek, bolondok (mint aminek engem tart az egyik kedves válaszoló), hanem felnőtt, értelmes lények, akik fel tudják mérni a saját és a környezetük állapotát."
Nem, nem tudják. 80%-nak nem is szabadott volna jogosítványt adni, csak hát sajnos azt minden idióta meg tudja csinálni. És nem, a többség minden, csak nem értelmes. Szerinted értelmes dolog a faluban a játszótér mellett nyolcvannal elszáguldani? Csak mert itt naponta 50-en csinálják. És nem azért van annyi elütött állat, mert azok kiszaladnak az 50-el guruló kocsik elé, hanem mert mindenki kib*szott gyorsan megy, és nem látja, nem tud megállni, vagy szándékosan megy át rajtuk. Szintén naponta van ilyen, mindenhol.
Másrészről a kiszabott sebkorlátok teljesen jók. Ha annyira k*rvára sietsz valahova, hogy 50-el nem érsz rá menni, akkor indulj előbb. Ha meg 200-nál gyorsabban akarsz röpködni, vegyél egy magánrepülőt.
Ja, és a lényeg: ha ekkora istennek hiszed magad, hogy te mindent megtehetsz az utakon, akkor aszfaltozz TE, rakd ki a táblákat TE, kátyúzz TE, építs új utakat TE, ha baleset történik, menj ki TE, a lerobbant autókat vontasd el TE, a biztosítást meg fizessed a károsultaknak... ha ezeket megcsinálod, belepofázhatsz, hogy ki mennyivel mehet a közutakon. Addig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!